• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas gatavību nodot Latvijai piecus patruļkuģus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas un Latvijas jauktās komisijas tikšanos

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas gatavību nodot Latvijai piecus patruļkuģus

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs vakar, 29.novembrī, tikās ar Polijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru, aizsardzības ministra pirmo vietnieku Janušu Zemki. Sarunu laikā amatpersonas vienojās, ka Polija 2005.gada laikā nodos Latvijai bez atlīdzības piecus patruļkuģus. “Latvijas Aizsardzības ministrija ir pateicīga Polijas kolēģiem par iespēju nākamgad saņemt mums tik ļoti vajadzīgos patruļkuģus,” teica E.Rinkēvičs. Valsts sekretārs uzskata, ka kuģi būs atbilstoši mūsdienu prasībām un palīdzēs Jūras spēkiem efektīvāk veikt gan pienākumus valsts teritoriālo ūdeņu aizsardzībā, gan sekmīgi iekļauties NATO militārajās operācijās.
Latvijas un Polijas amatpersonas apsprieda arī praktiskos jautājumus par Polijas turpmāko iesaistīšanos Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā, kā arī vienojās par abu valstu bruņoto spēku ekspertu sarunu sākšanu Eiropas Savienības kaujas grupu izveidei. E.Rinkēvičs un J.Zemke apsprieda arī Latvijas un Polijas kontingentu sadarbības plānošanas jautājumus miera uzturēšanas operācijā Irākā. Latvijas un Polijas amatpersonas norādīja, ka abu valstu karavīru sadarbība ir sekmīga un tā tiks turpināta arī 2005.gadā.
Vizītes laikā valsts sekretārs apmeklēja arī Bruņoto spēku ģenerālštābu un Polijas Gaisa operāciju centru.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!