• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par semināru "Ekspertu, žurnālistu un NVO loma Latvijas un Krievijas dialogā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Vēsturnieku komisijas XII Rakstu sējuma atvēršanā

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par semināru “Ekspertu, žurnālistu un NVO loma Latvijas un Krievijas dialogā”

26.novembrī Maskavā notika Latvijas vēstniecības un Viskrievijas Valsts ārzemju bibliotēkas Tolerances institūta rīkots seminārs “Ekspertu, žurnālistu un NVO loma Latvijas un Krievijas dialogā”. Šis ir ikgadējais seminārs no cikla “Latvija – Krievija: jaunas sadarbības perspektīvas”. Tā uzdevums ir veicināt dialogu par tēmām, kurās līdz šim bijuši dažādi viedokļi. Seminārs paredzēts plašam ekspertu, žurnālistu un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvju lokam, kas ieinteresēti atklātā sarunā par svarīgākajiem Latvijas un Krievijas sadarbības jautājumiem.
Seminārā no Latvijas puses piedalījās sabiedrībā pazīstami žurnālisti, politiķi un sabiedriskie darbinieki, viņu vidū bijušais premjers un ārlietu ministrs Valdis Birkavs, žurnālists Jānis Domburs, Sorosa fonda Latvija pārstāvis Pēteris Vinķelis. Krievijas pusi pārstāvēja Maskavas valdības fonda “Rosijaņe” analītiskā centra vadītāja Tatjana Poloskova, K.Adenauera fonda Maskavas pārstāvniecības vadītāja vietnieks Andrejs Zagorskis, laikraksta “Izvestija” komentētājs Aleksandrs Arhangeļskis un citi Krievijas sabiedriskās domas veidotāji.
Seminārā tika izvērtēta masu saziņas līdzekļu loma sabiedrības integrācijā, kā arī nacionālo minoritāšu izglītības jautājumi Latvijā un Krievijā, nevalstisko organizāciju loma iekšpolitisku un ekonomisku procesu attīstībā, kā arī citas tēmas.
Maskavā diskutētie jautājumi par ekspertu lomu starpvalstu attiecībās sasaucas ar Latvijas un Krievijas ekspertu darba grupas secinājumiem, kas izteikti Rīgā 13. novembrī Latvijas Transatlantiskās organizācijas rīkotās konferences “Baltijas valstu un Krievijas attiecību perspektīvas ES kaimiņu reģionā” laikā.
Kopējie semināri un konferences liecina par regulāra saturiska dialoga veicināšanas nepieciešamību, ka attīstībā aktīvi iesaistījusies Latvijas vēstniecība Krievijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!