• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrāciju Liepājā un Latvijā kopumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par semināru "Ekspertu, žurnālistu un NVO loma Latvijas un Krievijas dialogā"

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrāciju Liepājā un Latvijā kopumā

Piektdien, 26.novembrī, Liepājā tikās ES dalībvalstu vēstnieki, lai ar integrācijas lietu ministru Nilu Muižnieku un Liepājas domes pārstāvjiem pārrunātu sabiedrības integrācijas jautājumus Liepājā un Latvijā kopumā.
Šādas ES dalībvalstu vēstnieku tikšanās konkrētu tēmu pārrunāšanai tiek rīkotas regulāri, un sabiedrības integrācija dienaskārtībā bijusi arī agrāk. Liepāju kā tikšanās vietu ierosināja N.Muižnieks, jo “Liepāja ir labs piemērs integrācijas jautājumu risināšanai, tai ir izstrādāta sava sabiedrības integrācijas programma, un te cilvēki ar entuziasmu strādā pie šiem jautājumiem. Liepāja ar savu unikālo pagātnes mantojumu savā ziņā ir arī izaicinājums sabiedrības integrācijai. Daļa no Liepājas – Karosta – ir kā pilsēta pilsētā, un tieši šeit izveidojies Kultūras un informācijas centrs K@2, kas ar kultūras un modernās mākslas projektu starpniecību sabiedrības dzīvē iesaista dažādu tautību un sociālo slāņu cilvēkus”. Vēstniekiem šī bija iespēja redzēt, kā sabiedrības integrācijas jautājumi tiek risināti ārpus Rīgas.
N.Muižnieks informēja vēstniekus par sabiedrības integrācijas procesu Latvijā, savukārt Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un domes pārstāvji stāstīja par pilsētas sabiedrības integrācijas politiku, uzsverot ne tikai etnisko, bet arī sociālo integrāciju un pilsoniskās sabiedrības veidošanos. Pēcpusdienā vēstnieki apmeklēja Kultūras un informācijas centru K@2, kur tika sagaidīti ar bērnu teātra uzvedumu un prezentāciju par centra veidošanos, darbību un turpmākajām iecerēm.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!