• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visiem bezpajumtniekiem sola siltas naktsmājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visiem bezpajumtniekiem sola siltas naktsmājas

Rīgas domes Labklājības departaments sola šoziem visus bezpajumtniekus galvaspilsētā nodrošināt ar patversmes pakalpojumiem.

UBAGS.PNG (119642 bytes)
Foto: Gatis Diezišņš, A.F.I.

Pašreiz Rīgas patversmes vīriešu nodaļā Maskavas ielā 208 un sieviešu nodaļā Bārdziņu ielā 2 iespējams izmitināt līdz 230 bezpajumtnieku. Rīgas patversmē bezpajumtnieki uzturas tikai naktī. Pa dienu atļauts palikt slimajiem cilvēkiem. Pārējie patversmes iemītnieki dodas savās gaitās – uz darbu vai tā meklējumos. Taču, protams, ne visi ir apzinīgi.
Sadarbībā ar Rīgas patversmes un Sociālās palīdzības dienestu sociālajiem darbiniekiem bezpajumtnieki risina savas sociālās problēmas. Sāk viņi ar pašu vienkāršāko – atjauno, noformē dokumentus un materiālos pabalstus.
Pavasarī, vasarā un agrā rudenī Rīgas patversmes vīriešu un sieviešu nodaļas nav piepildītas. Tikai iestājoties aukstam laikam, arvien vairāk bezpajumtnieku naktī meklē patvērumu.
Labklājības departaments ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Evaņģēlisko kristiešu draudzi “Zilais krusts” (Maskavas ielā 336) un ar SIA “Lat AISS” Bebru ielā 16 (Pārdaugavā) par vēl 150 bezpajumtnieku izmitināšanu. Arī šajās telpās, tāpat kā Rīgas patversmē, visu diennakti strādā apsardzes darbinieki, kas nodrošinās kārtību.
Labklājības departamenta speciālisti prognozē, ka šoziem visi cilvēki, kuriem nav māju, tiks nodrošināti naktī ar pajumti. Departamenta direktors Valdis Nagobads uzdevis kontrolēt situāciju Rīgas patversmē.
Ja būs nepieciešams vairāk vietu, nekā šobrīd iespējams nodrošināt, bezpajumtnieki nakti varēs pārlaist uz patversmē papildus novietotām gultām vai matračiem, skaidro Labklājības departaments. Viena cilvēka izmitināšana patversmē Rīgas domei dienā izmaksā trīs latus.
Bezpajumtniekus nodrošina ar vakariņām un brokastīm, viņi var nomazgāties, izmantot higiēnas telpas, pēc vajadzības saņemt ārsta konsultāciju. Viņus konsultē sociālie darbinieki.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!