• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierosina krimināllietu par amatpersonu bezdarbību "Ave sol" lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija pret trešo infekcijas vilni

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierosina krimināllietu par amatpersonu bezdarbību “Ave sol” lietā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 29.novembrī ierosinājis krimināllietu par Rīgas domes amatpersonu bezdarbību saistībā ar tiesas procesu, kurā Latvijas Pareizticīgo baznīca ieguva īpašuma tiesības uz “Ave sol” koncertzāli Rīgā, Citadeles ielā 7.
Biroja rīcībā esošajos materiālos esot pietiekami daudz faktu, kas norāda uz Krimināllikuma 319.panta 2.daļā paredzētajām nozieguma pazīmēm, informē KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļa. Birojs uzskata, ka laika posmā no šā gada marta līdz jūnijam pašvaldības amatpersonas nolaidības dēļ nav pildījušas tos pienākumus un darbības, kas tām būtu jāveic saistībā ar minēto lietu. Šī bezdarbība izraisīja smagas sekas – koncertzāles īpašumtiesību zaudēšanu, radot pašvaldībai būtisku kaitējumu. Atgādinām, ka koncertzāle “Ave sol” saskaņā ar spēkā stājušos tiesas spriedumu pārgāja Latvijas Pareizticīgo baznīcas īpašumā. Spriedumu varēja pārsūdzēt, bet tas netika izdarīts. Kā “LV” jau rakstīts, novembrī Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Mārtiņš Dudelis Senātā noprotestēja pašvaldībai nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu. Informāciju par tiesvedību koncertzāles “Ave sol” īpašumtiesību lietā KNAB sāka izvērtēt oktobrī.
Krimināllikuma 319.panta 2.daļa par valsts amatpersonas bezdarbību paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!