• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta un NVO centra līdzdarbības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanu

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta un NVO centra līdzdarbības līgumu

Pirmdien, 29.novembrī, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts un Nevalstisko organizāciju centrs (NVO centrs) noslēdza līdzdarbības līgumu, lai sekmētu sabiedrības integrāciju un pilsoniskas sabiedrības attīstībai labvēlīgu politiku Latvijā.
Līdzdarbības līgums paredz sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta un NVO centra sadarbību tiesību aktu izstrādāšanā pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā, semināru un pasākumu organizēšanā sabiedriskajām organizācijām, sabiedrisko organizāciju biedru informēšanā un izglītošanā par politikas veidošanas procesu, informācijas pieejamību un līdzdalības iespējām, kā arī atvērtu un atklātu mehānismu ieviešanā sabiedrības līdzdalībai visos politikas veidošanas posmos. Jau šā gada 8.decembrī notiks šajā līgumā ietvertā konference “Latvijas NVO izaicinājumi un iespējas pēc iestāšanās ES”. Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā ir augušas nevalstisko organizāciju iespējas, taču tas nozīmē arī lielāku atbildību un sarežģītāku likumdošanu, un tieši tas tiks skaidrots šajā konferencē.
Sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta un NVO centra sadarbība veidojusies jau ilgāku laika posmu. Šāds līgums ir paredzēts sekretariāta 2004.gada plānā, un budžeta grozījumu ietvaros piešķirtais finansējums tagad ļauj iecerēto īstenot. Nevalstisko organizāciju centra direktore Sarmīte Teibe norādīja: “Jau ilgstoši sadarbojamies ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu, esam izmantojuši gan Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļas telpas, kur rīkojām dažādas diskusijas un likumdošanas skaidrošanas seminārus, gan piedalījušies vadības komitejas sēdē par pilsoniskās sabiedrības stratēģijas izstrādi, taču esam sapratuši, ka spējam vēl vairāk, un šis līgums dod daudz lielākas iespējas.”

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!