• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieces Baltkrievijā akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumiem piensaimniekiem un dārzeņkopjiem

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieces Baltkrievijā akreditāciju

Pirmdien, 29. novembrī, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Baltkrievijas Republikā Maira Mora iesniedza akreditācijas vēstuli Baltkrievijas Republikas prezidentam Aleksandram Lukašenko.
Savā akreditācijas runā baltkrievu valodā vēstniece teica, ka ir ieraudzījusi Baltkrieviju kā skaistu zemi, kurā dzīvo brīnišķīgi cilvēki – gudri, talantīgi un čakli.
Vēstniece Maira Mora izteica vēlmi, lai arvien vairāk latviešu apmeklētu un iepazītu šo zemi un vienlaikus baltkrievi brauktu uz Latviju un ieraudzītu visas tās pārmaiņas, ko Latvija ir sasniegusi pēc savas neatkarības atjaunošanas. Samērā īsā laika posmā Latvija ir kļuvusi par pilntiesīgu pārstāvi pasaules divās varenākajās un ekonomiski spēcīgākajās organizācijās – NATO un ES. Tas ir nodrošinājis drošību un labklājību ne tikai Latvijai, bet arī Baltkrievijai un labvēlīgi ietekmē abu kaimiņvalstu ekonomisko sadarbību. Vēstniece atzīmēja, ka par to varēja pārliecināties nesen organizētajās Baltkrievijas ekonomikas dienās Rīgā, kā arī Ventspils uzņēmumu prezentācijā Minskā pagājušajā nedēļā. Vēstniece uzsvēra, ka savukārt, lai nodrošinātu līdzvērtīgus apstākļus latviešu uzņēmējiem Baltkrievijā, Latvija varētu dalīties savā komandu un administratīvās vadības sistēmas likvidēšanas pieredzē, uzņēmējdarbības vides sakārtošanā un optimizācijā atbilstoši brīvā tirgus principiem, ko tā paveikusi īsā laikā, sākot no tām pašām izejas pozīcijām deviņdesmito gadu sākumā kā Baltkrievija.
Vienlaikus vēstniece atzīmēja, ka Latvija ir gatava sadarboties ar Baltkrieviju kopējos vides aizsardzības projektos, kā arī pārrobežu sadarbības projektu realizācijā.
Savā uzrunā M.Mora teica, ka Latvijai un Baltkrievijai ir daudz saskarsmes punktu vēsturē un kultūrā. Vēstniece atzīmēja, ka Latvijas valsts atbalsta baltkrievu sākumskolu Rīgā.
Baltkrievijas prezidents A.Lukašenko savā atbildes uzrunā atzīmēja, ka ir patīkami dzirdēt tik labas atsauksmes no vēstnieces par Baltkrieviju, par cilvēkiem, kuri šeit dzīvo un strādā. Prezidents atzīmēja, ka Baltkrievijai un Latvijai ir izveidojušās tradicionāli labas attiecības ekonomiskajā jomā. Prezidents uzsvēra, ka saprot Latvijas izvēli, kļūstot par ES dalībvalsti, un to, ka Latvija, tās iedzīvotāji arī atbalsta izvēli kļūt par ES un NATO dalībvalsti. Vienlaikus prezidents atzīmēja, ka latvieši ir daudz lepnāki par savu valsti, tās izvēlēto ceļu, kas ir mazāk raksturīgs baltkrieviem.
Prezidents A.Lukašenko atzīmēja, ka katra valsts ir izvēlējusies savas valsts pārvaldes formas un darbības mehānismus. Baltkrievijā pastāvošā valsts pārvaldes forma neliedz attīstīties privātajam biznesam, valstī tiek darīts viss, lai valsts ekonomika pilnveidotos un attīstītos vēl straujāk.
Prezidents vienlaikus atzina, ka abu valstu attiecības, ņemot vērā, ka Latvija ir tiešais kaimiņš Baltkrievijai, ir bijušas pozitīvi dinamiskas. Prezidents atzīmēja, ka abu valstu attiecības vēl vairāk stiprināsies, protams, dažreiz šīm labajām attiecībām traucē nepareizais priekšstats par Baltkrieviju, ko rada Rietumu un pēdējā laikā arī Krievijas masu saziņas līdzekļi. Nobeigumā Baltkrievijas prezidents piebilda, ka vēstniecei misijas laikā Baltkrievijā būs vēl vairāk iespējas pārliecināties par Baltkrievijas sociāli ekonomisko attīstību, un prezidents ir pārliecināts, ka abu valstu attiecības vēl vairāk pilnveidosies, ja abas puses vienmēr būs atklātas un atvērtas taisnīgam dialogam.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!