• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Itālijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijās

Vakar, 30.novembrī, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Gruzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dāvidu Apciauri.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Gruzijas ārpolitiskās aktualitātes un abu valstu divpusējās sadarbības padziļināšanas iespējas.
Sarunas sākumā Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins sveica Gruzijas Republikas vēstnieku Dāvidu Apciauri komisijā.
Pārrunājot abu valstu politiskā dialoga attīstību, Gruzijas vēstnieks apliecināja, ka Latvijas un Gruzijas starpā valda abpusēja sapratne, un pateicās par līdzšinējo atbalstu. Viņš uzsvēra, ka abu valstu divpusējā sadarbība vēl intensificējama, kā pozitīvu piemēru tās padziļināšanā minot savu akreditāciju mūsu valstī un iespējamo Latvijas vēstniecības atvēršanu Gruzijā. “Gruzijai ir svarīgi tādi partneri, kas patiesi ieinteresēti ciešā sadarbībā un kas ievēro demokrātijas pamatprincipus,” teica Gruzijas vēstnieks.
Sarunas gaitā puses pārrunāja jautājumus, kas skar pašreizējo situāciju Gruzijā, – centienus integrēties Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī notikumus Abhāzijā un Dienvidosetijā. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Kiršteins apliecināja Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts atbalstu Gruzijas virzībā uz integrāciju šajās organizācijās. Sarunas dalībnieki arī uzsvēra situācijas Abhāzijā un Dienvidosetijā mierīga noregulējuma nozīmi, ņemot vērā Gruzijas intereses. Savukārt Gruzijas vēstnieks akcentēja, ka viņa valsts ir ieinteresēta, lai Latvija kā ES un NATO dalībvalsts sekotu līdzi notiekošo procesu attīstībai.
Puses sprieda arī par sabiedrības integrācijas jautājumiem abās valstīs, Krievijas karaspēka izvešanu no Gruzijas un situāciju Ukrainā. Latvijas parlamentārieši arī raksturoja mūsu valsts iekšpolitiskās aktualitātes – jaunās valdības veidošanas norisi, izglītības reformu un situāciju mazākumtautību problēmu risinājumā.
Latvijas parlamentārieši un Gruzijas vēstnieks uzsvēra nepieciešamību turpināt līdzšinējo dialogu dažādos līmeņos.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Vakar, 30.novembrī, pie ārlietu ministra Arta Pabrika akreditācijas vizītē ieradās Gruzijas vēstnieks Dāvids Apciauri.
Sarunas laikā amatpersonas pauda gandarījumu par abu valstu labajām attiecībām. Artis Pabriks izteica ciešu Latvijas atbalstu Gruzijas izvirzītajām attīstības prioritātēm – integrācijai Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Viņš norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta dalīties pieredzē ekonomikas restrukturizācijas, sabiedrības integrācijas un Eiropas Savienības un NATO integrācijas jautājumos.
Tikšanās laikā apspriesta arī Ukrainas vēlēšanu norise, Gruzijas attiecības ar Krieviju un situācija Dienvidosetijā un Abhāzijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!