• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Autobraucējiem jāsaka ardievas tumšajiem auto stikliem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2004., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Datu bāzē apkopo ziņas par industriālajiem nekustamajiem īpašumiem

Vēl šajā numurā

02.12.2004., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Autobraucējiem jāsaka ardievas tumšajiem auto stikliem

Atlicis mēnesis, kura laikā transportlīdzekļu īpašniekiem no savu auto stikliem jānoņem tumšās līmplēves.

Pēc 2005. gada 1. janvāra transportlīdzekļi, kuru priekšējā stikla caurlaidība būs mazāka par 75%, bet priekšējiem sānu (priekšējo durvju) stikliem – mazāka par 70%, nevarēs veikt tehnisko apskati, atgādina Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Prasības nosaka Eiropas Savienības direktīva “Par transportlīdzekļu stikliem un stikla materiāliem”. Transportlīdzekļa aizmugurējā un aizmugurējo sānu stiklu tonējumam nav noteikti ierobežojumi.
To paredz Ministru kabineta “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem”, kas stājās spēkā šā gada 1. maijā (“LV” publicēti 01.05.2004.). Šādas prasības ir spēkā gan kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā, gan daudzās citās Eiropas valstīs.
“Pirmkārt, līmplēvju aptumšotie stikli apgrūtina redzamību pašam braucējam, jo īpaši mijkrēslī, rudeņos un ziemas laikā. Otrkārt, tie traucē arī citiem braucējiem, piemēram, veicot manevru, šoferiem ir svarīgi redzēt vienam otru, lai saprastu, kā rīkoties,” norāda CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas vadītājs Imants Paeglītis. Viņš uzsver, ka atteikšanās no tumšajām līmplēvēm nav kaprīze, bet gan vēl viens veids, kā veicināt satiksmes drošību.
Kopš maija visi transportlīdzekļu īpašnieki, kas ieradās uz valsts tehnisko apskati, tika brīdināti, ka līdz nākamai tehniskās apskates reizei no tumšajām līmplēvēm jāatbrīvojas.
Kā lēš tehnisko apskašu speciālisti, Latvijā pārsvarā visu “tumšo stiklu” īpašnieku auto logi aplīmēti ar līmplēvēm, kas ir noņemamas, tādēļ noteikumu ievērošana nevarētu radīt sarežģījumus, informē CSDD. Stiklu caurlaidību tehnisko apskašu laikā pārbaudīs ar speciālām ierīcēm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!