• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas prezidenta vēlēšanām un politisko situāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2004., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas noraidītajām sūdzībām pret Latviju

Vēl šajā numurā

02.12.2004., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas prezidenta vēlēšanām un politisko situāciju

Ārlietu ministrs Artis Pabriks:

Latvija uzmanīgi seko līdzi politiskās situācijas attīstībai Ukrainā. Mums nevar būt vienaldzīgs šajā valstī notiekošais, tādēļ es aicinu Latviju un starptautisko sabiedrību solidarizēties ar Ukrainas tautu.
Ukrainas iedzīvotāju sašutums par vēlēšanu negodīgumu ir skaidrs un saprotams Latvijas iedzīvotājiem. Krāpšanās vēlēšanās nav akceptējama. To Eiropā pieļaut nedrīkstam, un pret to ir jācīnās. Mēs paužam atbalstu tam, lai Ukrainā pilnā mērā realizētos demokrātija un tiesiskums. Ukrainas tauta godīgās un atklātās vēlēšanās ir tiesīga pati ievēlēt savus pārstāvjus.
Mēs aicinām Ukrainas oficiālās varas iestādes meklēt šīs situācijas risinājumu mierīgiem līdzekļiem, ievērojot demokrātijas normas un atklātību. Mēs solidarizējamies ar tiem, kas uzskata, ka jebkāda spēka pielietošana pret demokrātijas aizstāvjiem ir neakceptējama lieta.
Ukraina ir sens Latvijas draugs, tādēļ mani nevar nesatraukt bīstamās tendences, kuras ir vērstas uz Ukrainas teritoriālās integritātes apšaubīšanu. Latvija nekad neatbalstīs šādu virzību. Latviju un Ukrainu saista neskaitāmi pavedieni. Esmu pārliecināts, ka Ukrainas nākotne iet ciešā kopsolī ar brīvību, uzplaukumu un Eiropu.
Latvija ir gatava sniegt atbalstu situācijas stabilizācijā Ukrainā, ja šādu vēlmi paudīs Ukrainas valdība.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Kultūras ministre Helēna Demakova:

“Situācijā, kad Ukrainas prezidenta vēlēšanu gaitā notikuši rupji demokrātijas principu pārkāpumi, ir jāieņem stingra nostāja un pastiprināti jāvērš starptautiskās sabiedrības uzmanība uz notikušo. Ukrainā valsts vadītājam jātiek ievēlētam demokrātiskā ceļā – brīvās, vienlīdzīgās un taisnīgās vēlēšanās,” savu nostāju pauž kultūras ministre Helēna Demakova.
“Pievienojos Latvijas prezidentes teiktajam, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanās ir bijušas nelikumības un būtu vēlams pārskaitīt balsis vai rīkot jaunas vēlēšanas. Ir jāpauž atbalsts demokrātijas principu attīstībai šajā valstī,” saka ministre.
H.Demakova aicina arī esošā Ministru kabineta un Saeimas pārstāvjus paust savu atbalstu demokrātijai Ukrainā.
Par situāciju Ukrainā H.Demakova runāja arī 26. un 27.novembrī notikušajā Eiropas kultūrpolitikas konferencē Berlīnē: “Eiropas Savienībai nav jābaidās runāt par kultūratbildību pret mūsu tuvākajiem kaimiņiem – Balkānos, Ukrainā, autoritārajā Baltkrievijā un citur pasaulē.”

Gunda Ignatāne, kultūras ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!