• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kur rast bērniem bērnudārzus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai veicinātu sadarbību un investīcijas

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kur rast bērniem bērnudārzus

Lai tuvākajos gados galvaspilsētā mazinātu rindas bērnudārzos, Rīgas pašvaldība iecerējusi risinājumu kompleksu.

BERNI.PNG (114941 bytes)
Bērni ar audzinātāju bērnudārza “Priedīte” atklāšanā pērn
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja vakar, 2.decembrī, akceptēja Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta izstrādāto rīcības plānu rindu samazināšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.
Maksimāli izmantojot telpas jau esošajos dārziņos, paredzēts radīt jaunas grupiņas. Kā jau ziņots, papildu grupu atvēršana sākta 2002. gadā. Pērn bērnudārzos atvērtas astoņas grupas ar 160 vietām un atvērts jauns bērnudārzs “Priedīte”. Šogad papildus izveidotas 14 grupas ar 252 vietām, kā arī darbu sākusi jauna pirmsskolas izglītības iestāde “Māra”, kurā ir piecas grupas simt bērniem un darbojas interešu izglītības pulciņi.
Nākamā gada sākumā iecerēts atvērt vēl vairākas grupas, kurās būs vieta 486 bērniem un līdz nākamā gada septembrim vēl papildus plānots izveidot grupas 234 bērniem, informē pašvaldība. Šobrīd Rīgā ceļ bērnudārzu Dreiliņos, tajā būs septiņas grupas 136 bērniem. Izstrādāts ēkas projekts bērnudārzam Ziepniekkalnā, kā arī rezervēta zeme dažādos Rīgas rajonos citu jaunu dārziņu būvniecībai.
Tā kā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados galvaspilsētā tika slēgtas 128 (!) pirmsskolas izglītības iestādes, Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam uzdots izvērtēt, kādas ir iespējas to ēkās atjaunot bērnudārzu darbību. Lielākā daļa šo bērnudārzu ēku savulaik piederēja dažādiem resoriem un vēlāk tās tika iznomātas un pēc tam privatizētas. Tiks apsvērta iespēja atvērt bērnudārzus vispārizglītojošās skolās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!