• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsts Ukrainas demokrātijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vadīt valsti ir politiķu uzdevums

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsts Ukrainas demokrātijai

Vakar Eiropas Parlaments plenārsesijas laikā pieņēmis EP deputāta Alda Kušķa un vairāku citu deputātu ierosināto rezolūciju par situāciju Ukrainā.
Tajā EP aicina Ukrainu rīkot prezidenta vēlēšanu otro kārtu. EP vēršas pie Eiropas Komisijas un dalībvalstu parlamentiem, aicinot tos nodrošināt starptautisko novērotāju klātbūtni Ukrainā, kad notiks vēlēšanas. Rezolūcijā izteikts aicinājums Ukrainas varas iestādēm “anulēt prezidenta vēlēšanu otro kārtu un vēl šajā gadā organizēt to no jauna ar starptautisko novērotāju piedalīšanos. Tādējādi tiks garantēta atklātu un caurspīdīgu vēlēšanu norise, kas būtu saskaņā ar starptautiskajiem demokrātijas standartiem gan vēlēšanu kampaņas organizācijā, gan balsošanā un balsu skaitīšanā, kā arī kopumā uzlabotu vēlēšanu procesa organizāciju”.
Aldis Kušķis uzsvēra, ka Eiropas Parlaments noraida apvainojumus, īpaši no Krievijas prezidenta puses, par to, ka EP paustais atbalsts Ukrainas tautas tiesībām uz atklātām un demokrātiskām vēlēšanām būtu vardarbīga iejaukušās. Vienlīdz tiek uzsvērts, ka Krievija ir lielā mērā atbildīga par pašreizējo situāciju Ukrainā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!