• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gaisma tavam novadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmdiena, 06.12.2004.

Laidiena Nr. 193, OP 2004/193

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gaisma tavam novadam

BIBLIOTEKA.PNG (133856 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds (LNBAF) aicina ikvienu Latgales iedzīvotāju un uzņēmēju piedalīties sacensībā par Bibliotēkām draudzīgākā novada titulu. Sacensība starp novadiem notiek Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonda un “Latvijas pasta” akcijas “Ienes gaismu savā pilsētā – ziedo Gaismas tīklam!” ietvaros.
Akcija tika sākta šā gada jūnijā. Latvijas bibliotēkām ziedoti 630 lati. Akcijas atklāšana notika Kuldīgā, aicinot ikvienu finansiāli atbalstīt Latvijas bibliotēkas. Augusta beigās tika izsludināta sacensība par Bibliotēkām draudzīgākā novada titulu. Pirmais startēja Vidzemes novads. Sava novada bibliotēku atbalstam vidzemnieki ziedojuši 291 latu. Visvairāk atbalstītāju ir Smiltenes pilsētas bibliotēkai, kam ziedoti 169 lati.
2.decembrī Bebrenes pagasta padomē Vidzeme nodeva stafeti Latgalei. LNB atbalsta fonds, Daugavpils rajona padome un bibliotēku vadītāji aicināja visus grāmatu mīļotājus un sava novada patriotus doties uz tuvāko pasta nodaļu un atbalstīt kādu bibliotēku, iemaksājot ziedojumu tās modernizēšanai. Ziedotās naudas summas nonāk tieši to Latgales bibliotēku rīcībā, kuru nosaukumus atbalstītāji norādījuši pasta iemaksas orderos. Ikviens ziedotājs saņem īpašu piemiņas zīmi ar savu vārdu un ziedojuma summu.
Bebrenes pagasta izvēle nav nejauša, jo tieši šā pagasta tautas bibliotēkai jau pieteikušies pirmie atbalstītāji: gan viens no Latgales lielākajiem un pieredzes bagātākajiem uzņēmumiem SIA “Gādība”, dāvinot nozīmīgu summu – 200 latus, gan privātpersonas. Ziedotā nauda sekmēs Bebrenes pagasta tautas bibliotēkas ātrāku pievienošanos Gaismas tīklam. SIA “Gādība” ziedojums Bebrenes pagasta bibliotēkai ir lielākais juridiskās personas ziedojums akcijā “Ienes gaismu savā pilsētā – ziedo Gaismas tīklam!”.
Latgale ir otrs novads, kas iesaistījies sacensībā par Bibliotēkām draudzīgākā novada titulu. Izlemt, ko iegādāties par ziedoto naudu, varēs pati Bebrenes pagasta tautas bibliotēka. Kuldīgas centrālā bibliotēka par ziedojumos saņemtajiem līdzekļiem iegādājusies digitālo fotokameru, kas noder, veidojot elektroniskos resursus par novada kultūras mantojumu. Smiltenes pilsētas bibliotēka savukārt izteikusi vēlmi iegādāties multifunkcionālo centru, kas apvieno skenera, faksa, printera un kopētāja funkcijas.
Pateicoties Latvijas iedzīvotāju aktivitātei un vēlmei atbalstīt savu pilsētu un pagastu bibliotēkas, ar pasta starpniecību iemaksāto ziedojumu plūsma neizsīkst, cilvēki turpina ziedot visā Latvijā. Tāpēc LNBAF un “Latvijas pasts” radis iespēju turpināt akciju Latvijas bibliotēku atbalstam arī 2005.gadā.
No cilvēku iniciatīvas un labās gribas atkarīgs, cik lielu atbalstu šajā mēnesī gūs Latgales bibliotēkas – nozīmīgākās informācijas krātuves un gaismas saliņas novadā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!