• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par programmu drošākai globālā tīmekļa lietošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā "Farbtuhs pret Latviju"

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par programmu drošākai globālā tīmekļa lietošanai

Procedūra: koplēmuma procedūra Debates: 2004.gada 1.decembrī Balsojums: 2004.gada 2.decembrī

Eiropas Parlaments atbalstīja daudzgadīgu Kopienas programmu (Safer Internet Plus programme), kuras mērķis ir veicināt globālā tīmekļa un jaunu tiešsaistes tehnoloģiju izmantošanas drošību. Tā kā par likumaktu atbildīgā ziņotāja Edīte Mastenbreka (Nīderlande) piedāvāja tādus Eiropas Parlamenta grozījumus, kas pēc neformālām sarunām bija pieņemami arī Eiropas Komisijai un Eiropas Ministru padomei, ir paredzams, ka šo programmu drīzumā galīgi apstiprinās Ministru padome, tādējādi ļaujot Eiropas Komisijai izsludināt projektu konkursu iedalītā finansējuma piesaistīšanai.
Safer Internet Plus programma ir paredzēta laika posmam no 2005. līdz 2008.gadam, un tās galvanais mērķis ir palielināt globālā tīmekļa un citu jauno tehnoloģiju lietošanas drošību, īpašu uzmanību pievēršot bērniem. Proti, programma paredz līdzekļus pretlikumīgas vai nelabvēlīgas informācijas izskaušanai. Tās finansiālais apjoms laika posmam no 2005.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 31.decembrim ir 45 miljoni eiru, no tiem 20,050 miljoni eiru izlietojami līdz 2006.gada 31.decembrim.
Kopienas programma paredz četras darbības jomas, piešķirot noteiktu budžeta daudzumu katrai no tām.
1. Cīņa pret nelikumīgu informāciju ar bezmaksas līniju (hotlines) palīdzību. Respektīvi, sastopoties ar pretlikumīgu informāciju, katrs tīkla lietotājs varētu nosūtīt e-pastu uz atbildīgo dienestu, kas savāktu šo informāciju vienkopus un attiecīgi rīkotos, lai novērstu šādas nelegālas interneta lapas klātbūtni tīklā. Šāda veida sistēmu un pakalpojumu attīstīšanai paredzēti 25 – 30 % no programmas budžeta. Šobrīd konstatēts, ka līdzīgi bezmaksas adresāti pastāv tikai 13 no 25 dalībvalstīm.
2. Nelegālas, nevēlamas un kaitīgas informācijas filtru un aizsargprogrammu attīstīšanai paredzēti 10 – 17% no kopējā programmas budžeta.
3. Drošākas interneta vides attīstībai paredzēti 8 – 12% no visiem līdzekļiem. 2004.gadā bija paredzēts ieviest Drošāka tīmekļa forumu (Safer Internet Forum), kas iezīmētu rīcības programmu minētajā jomā.
4. Sabiedrības informēšanas pasākumiem paredzēti 47 – 50 % no budžeta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!