• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ungārijas aizsardzības sistēmu amatpersonu tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2004., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas uzņēmēju un zinātnieku sadarbību

Vēl šajā numurā

06.12.2004., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ungārijas aizsardzības sistēmu amatpersonu tikšanos

1.decembrī divu dienu darba vizītē Latvijā ieradās Ungārijas Aizsardzības ministrijas delegācija. Politiskais valsts sekretārs Imre Ivanšiks tikās ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču, kā arī Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumu izpildītāju brigādes ģenerāli Juri Kiukucānu.
Tikšanās laikā amatpersonas apsprieda abu valstu pieredzi integrācijā eiroatlantiskajās drošības struktūrās, Latvijas un Ungārijas bruņoto spēku divpusējās sadarbības jautājumus, kā arī militāro vienību pieredzi starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās Afganistānā, Irākā un bijušās Dienvidslāvijas teritorijā. I. Ivanšiks informēja par Ungārijas Aizsardzības ministrijas plāniem piedalīties Irākas drošības spēku apmācībā. Kā ziņots iepriekš, arī Latvija ir gatava piedāvāt iespēju Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolā apmācīt Irākas atmīnēšanas speciālistus.
Apspriežot Latvijas un Ungārijas dalību Eiropas Savienības Kaujas grupās, amatpersonas atzina, ka jāraugās, lai šajā jautājumā nedublētos Eiropas Savienības un NATO funkcijas.
2.decembrī Ungārijas delegācija tikās Ārlietu ministrijas amatpersonām, kā arī apmeklēja Nacionālās aizsardzības akadēmiju.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!