• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2004., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija savus uzņēmējus aizstāvēs Eiropas Komisijā

Vēl šajā numurā

07.12.2004., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Angļu “The Financial Times”: “Bosnija ir ES pirmā nozīmīgā misija, kas iezīmē Savienības neseno transformāciju no organizācijas, kas aizsākās ar visai vaļīgu ekonomisko aliansi. Šī misija ir indikators, kas parāda, ka Eiropas valdības beidzot uzņemas lielāku atbildību par aizsardzības politiku kontinentā un īpaši Bosnijā – valstī, kas saistās ar ES lielāko politisko neveiksmi divu pēdējo desmitgažu laikā. Misijas pārņemšana no NATO ir daļa no liela daudzuma pārmaiņu, kas vērstas uz ES drošības un militārajām spējām, lai parādītu ES nopietno attieksmi šajā jomā.”

Vācu “Die Welt”: “Pēc Vašingtonas domām, strīdam ap vēlēšanām Ukrainā nav tikai negatīva ietekme. ASV eksperti uzskata, ka “stāvoklis Ukrainā pirmo reizi kopš strīda par karu Irākā atkal ir satuvinājis eiropiešus un amerikāņus”. Taču ASV turpmāk būšot grūti uzturēt labas attiecības ar Krieviju. Eksperti gan domā, ka ASV “cīņā pret terorismu” gribēs saglabāt ciešākas saites ar Maskavu, taču viņi vadās pēc tā, ka turpmāk no Vašingtonas būs dzirdama asāka kritika.”

Krievijas “Rossijskije Vesti”: “Krievija un Eiropa dažādi izprot vārdu “likumība”. “Krievijas un Eiropas starpā Ukrainas notikumi atklāja spēcīgas pretrunas, no kurām galvenajai ir ideoloģisks raksturs: ES pozīcija piedāvā faktisku atteikšanos no nacionālās suverenitātes principa, tai pašā laikā Krievija iestājas par tā beziebildumu cienīšanu, uzskata autors. Viņš arī min, ka “Krievija ir ratificējusi Sadarbības un partnerattiecību līguma protokolu ar ES attiecībā uz desmit jaunajām dalībvalstīm, bet alianse nevēlas apspriest situāciju saistībā ar krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību ierobežošanu Latvijā un Igaunijā”.

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Polijas prezidents Kvasņevskis, paužot Eiropas Savienības nostāju, noteikti iestājas par Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas atkārtošanu, jo saņemto protestu skaits no abām pusēm ir pārāk liels. Nebūtu jāatkārto visa vēlēšanu procedūra, jo vēlēšanu pirmās kārtas rezultāti kopumā tika atzīti par pietiekami godīgiem. Kvasņevskis pievērš uzmanību Krievijas nostājas maiņai pēdējās nedēļas laikā. Lai arī tās priekšlikumi joprojām nav pieņemami, nostājas maiņa liecina par kustību pareizā virzienā.”

Vācu “Die Welt”: “Ukrainas krīzē oficiālā Maskava spēlē bezpartijiska šķīrējtiesneša lomu. Putins Ukrainā izmanto dubultstandartus un līdz ar to dara tieši to, ko pārmet citiem. Tas, ka Krievija atbalsta Viktoru Janukoviču, esot labi, bet tas, ka Rietumi atbalsta opozīciju, – slikti. Kremlis baidās, ka tad, ja Ukrainā atkārtosies Gruzijas scenārijs, var izraisīties domino efekts. Bez tam, ja tad, kad beigsies Putina prezidentūras laiks, būs apdraudēta varas nodošana kādam no valdošās elites, Putins varētu nonākt alternatīvas priekšā – vai nu rīkoties tāpat kā baltkrievu diktators Lukašenko un atteikties no integrācijas Rietumu struktūrās, vai arī samierināties ar to, ka Rietumi aktīvi iejauksies 2008.gada prezidenta vēlēšanās paša mājā.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!