• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par preses brīvību runās Seulā un Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2004., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Latvijas liktenis bija politisko lielvaru krustcelēs

Vēl šajā numurā

07.12.2004., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par preses brīvību runās Seulā un Maskavā

Pasaules laikrakstu izdevēju asociācija (WAN) Parīzē nolēmusi nākamgad asociācijas kongresu, pasaules redaktoru forumu un informācijas pakalpojumu izstādi “Info Services Expo 2005” rīkot Seulā, Dienvidkorejā, bet par 2006. gada kongresa vietu izraudzīta Maskava.

“WAN domā, ka 2006. gadā starptautiskās preses izdevēju aprindās būs liela interese apmeklēt Maskavu, lai novērtētu Krievijas politisko un ekonomisko attīstību pusotrā gadu desmitā kopš Padomju Savienības sabrukuma,” Pasaules laikrakstu izdevēju asociācijas lēmumu komentēja tās ģenerāldirektors Timotejs Baldings.
Ziņa par asociācijas lēmumu ar entuziasmu uzņemta Krievijas žurnālistu aprindās. “Uzaicinājums Maskavā rīkot WAN kongresu un forumu dos otro elpu mūsu dialogam ar Kremli, parlamentu un valdību,” teica Krievijas Periodiskās preses ģildes (GIPP) prezidents Leonīds Makarovs. “Tas mums dos iespēju Krievijā sekmēt Pasaules laikrakstu izdevēju asociācijas idejas par preses lomu demokrātiskā sabiedrībā. Tas mums arī palīdzēs paātrināt pozitīvas pārmaiņas Krievijas mediju vidē un ļaus Krievijas izdevējiem mācīties no pasaules labākajiem standartiem.”
Arī Timotejs Baldings uzsvēra pasaules izdevēju un redaktoru rūpes par preses brīvības problēmām Krievijā. “Mīksti sakot, Krievija, un konkrēti prezidents Putins, pasaulē netiek apbrīnoti par stāvokli preses brīvības jomā viņu valstī,” teica T. Baldings, paužot cerību, ka WAN kongress Maskavā būs svarīgs ieguldījums preses brīvības nostiprināšanai Krievijā.
Latvijas sabiedrība šai cerībai varētu pievienot vēlējumu pastiprinātu uzmanību Maskavas kongresā veltīt plašsaziņas līdzekļu patiesīgumam. Jo šis elements diemžēl joprojām klibo Krievijas plašsaziņas līdzekļu informācijā par mūsu valsti. Acīmredzot arī ziņu objektivitāte un komentāru patiesums ir cieši saistīti ar preses brīvības problēmām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!