• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 25. novembra likums "Grozījumi likumā "Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97561-grozijumi-likuma-arvalstu-brunoto-speku-statuss-latvijas-republika-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums Latvijas Republikas valsts robežas likumā

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 25.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā “Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā”

Izdarīt likumā “Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1997, 5.nr.; 2001, 7.nr.; 2002, 16.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.panta pirmo daļu pēc vārda “ietvaros” ar vārdiem “kā arī kārtību ārvalstu bruņoto spēku sauszemes tranzītam cauri Latvijas Republikai”.

2. 3.pantā:

izslēgt pirmajā daļā vārdus “militāro mācību vai manevru laikā”;

aizstāt piektajā daļā vārdus “militāro mācību vai manevru laikā” ar vārdiem “pildot dienesta pienākumus starptautiskās sadarbības ietvaros”.

3. Papildināt likumu ar 3.1 pantu šādā redakcijā:

3.1 pants. Ārvalstu bruņoto spēku sauszemes tranzīts cauri Latvijas Republikas teritorijai

(1) Lēmumu par ārvalstu bruņoto spēku vienību sauszemes tranzītu cauri Latvijas Republikas teritorijai, ja šo teritoriju vienlaikus šķērsos ne vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem aizsardzības ministrs pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju. Ja Latvijas Republikas teritoriju sauszemes tranzītā vienlaikus šķērsos vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, lēmumu pieņem Ministru kabinets.

(2) Aizsardzības ministrs lēmumu par ārvalstu bruņoto spēku vienību sauszemes tranzītu cauri Latvijas Republikas teritorijai pieņem, pamatojoties uz iesniegumu, ko Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijai iesniegusi tā valsts, kura ir paredzējusi sūtīt bruņoto spēku vienību sauszemes tranzītā cauri Latvijas Republikas teritorijai. Iesniegumam pievieno dokumentu, kas apliecina, ka tā valsts, uz kuru dodas bruņoto spēku vienība, piekrīt uzņemt attiecīgo vienību. Ja paredzēts, ka Latvijas Republikas teritoriju sauszemes tranzītā vienlaikus šķērsos vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, aizsardzības ministrs minētos dokumentus iesniedz Ministru kabinetam lēmuma pieņemšanai.

(3) Ārvalstu bruņoto spēku vienības Latvijas Republikas teritoriju sauszemes tranzītā šķērso Militārās policijas pavadībā.”

4. Papildināt 4.pantu ar trešo, ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:

“(3) Kaujas tehniku pāri Latvijas Republikas valsts robežai un Latvijas Republikas teritorijā pārvadā nepielādētu un atsevišķi no tās munīcijas. Ja tas ir paredzēts kaujas tehnikas izmantošanas instrukcijā, šo tehniku pārvadā iepakojumā. Kaujas tehnikas bruņojuma sistēmas nodrošina pret izkustēšanos.

(4) Ieročus pāri Latvijas Republikas valsts robežai un Latvijas Republikas teritorijā pārvadā nepielādētus, iepakojumā un atsevišķi no to munīcijas, ja ieroču izmantošanas instrukcijā nav paredzēts citādi.

(5) Kāpurķēžu tehniku Latvijas Republikas teritorijā pārvieto ar speciāliem tās transportēšanai paredzētajiem līdzekļiem, ja šī tehnika nav piemērota vai kāpurķēdes nav aprīkotas braukšanai pa ceļa asfaltbetona segumu.”

Likums Saeimā pieņemts 2004.gada 25.novembrī.

Valsts prezidentes vietā
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Rīgā 2004.gada 8.decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!