• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība nolemj paaugstināt pabalstus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97589

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veicinās prasmi droši lietot gāzi

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība nolemj paaugstināt pabalstus

Nākamgad būtiski tiks palielināts bērna kopšanas pabalsts un būs piemaksas par dvīņiem un trīnīšiem, –vakar, 7.novembrī, nolēma Ministru kabinets.

Valdības apstiprinātie noteikumi stāsies spēkā 2005.gada 1.janvārī. Kā “LV” jau rakstīts, bērna kopšanas pabalsts vienam no jaunajiem vecākiem būs 70% no vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. Pabalsts līdzināsies tai algai, kādu viens no bērna vecākiem saņēmis pēc nodokļu nomaksas.
Paaugstināto pabalstu par bērnu, kurš dzimis pēc 2005.gada 1.janvāra, viens no vecākiem varēs saņemt uzreiz pilnā apmērā jau no gada sākuma. Arī tiem nodarbinātajiem vecākiem, kuru bērniņi dzims vai dzimuši līdz nākamā gada 1.janvārim un kuriem pēc minētā datuma turpinās šo bērnu kopšanas periods, no 1.janvāra pienākas jaunais pabalsts. Taču sākotnēji vienam no vecākiem tiks izmaksāts pabalsta avanss 56 lati jeb minimālais bērna kopšanas pabalsts. Jauno pabalsta apmēru šiem vecākiem būs iespējams pārrēķināt pēc 2005.gada 31.marta. Vakardienas “LV” laidienā jau rakstīts, ka laikā līdz aprīlim jānodrošina pabalsta ieviešanai nepieciešamās jaunās programmatūras izstrāde un aprēķināšanas kārtība. Starpību par pārrēķināto pabalsta apmēru un izmaksāto avansu par laika periodu no 1.janvāra līdz 31.martam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) izmaksās pēc 31.marta.
Valdības apstiprinātie noteikumi paredz, ka 2005.gadā nodarbinātām personām pabalsts nevarēs būt mazāks par 56 latiem un nevarēs pārsniegt 392 latus. Savukārt pabalsta apjoms personām, kas nav sociāli apdrošinātas, būs 50 latu mēnesī.
Par bērna kopšanu vecumā no viena līdz diviem gadiem vienam no vecākiem paredzēts 30 latu pabalsts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!