• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EDSO Ministru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP Latvijas deputāta atbalstu Ukrainas opozīcijai

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EDSO Ministru padomes sanāksmi

6. un 7. decembrī Sofijā notika ikgadējā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Ministru padomes sanāksme. Latvijas delegāciju šajā sanāksmē vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke.
Savā uzrunā Ministru padomē Normans Penke akcentēja cīņu pret terorismu, izsakot atbalstu EDSO pieņemtajiem lēmumiem terorisma apkarošanas jautājumā. Runā liela uzmanība tika pievērsta reģionālajām problēmām Moldovā, Baltkrievijā un Ukrainā. Uzsvērts Latvijas atbalsts pieņemtajam lēmumam tolerances un nediskriminācijas jomā, kas paredz triju pārstāvju, ieskaitot pārstāvja cīņai pret antisemītismu, nozīmēšanu. Runā arī izteikts Latvijas atbalsts EDSO efektivitātes uzlabošanai.
Liela uzmanība sanāksmē tika veltīta situācijai Ukrainā, iesaldētajiem konfliktiem Moldovā un Gruzijā, Stambulas saistību izpildei par Krievijas bruņoto spēku izvešanu no Moldovas un Gruzijas, cīņai pret terorismu, kā arī EDSO reformai.
Sanāksmē pieņemta gada laikā EDSO izstrādātā dokumentu pakete terorisma apkarošanas jomā, ieskaitot lēmumus par EDSO principiem attiecībā uz pārnēsājamo pretgaisa aizsardzības ieroču sistēmu un mazo un strēlnieku ieroču tirdzniecības, eksporta un importa pastiprinātu kontroli. Pieņemts lēmums par toleranci un nediskrimināciju, ieskaitot triju speciālo pārstāvju nozīmēšanu šajā jomā. Lēmumi par EDSO ģenerālsekretāra lomu un par EDSO efektivitātes uzlabošanu un eminento personu grupas izveidošanu atspoguļo gada laikā turpināto diskusiju par EDSO reformu un nosaka tālākos soļus diskusijai par organizācijas lomu 21. gadsimtā Eiropā.
Sanāksmes laikā neizdevās vienoties par Ministru padomes politisko deklarāciju. Šajā dokumentā valstis nevienojās par reģionālo konfliktu novērtējumu un to atrisināšanas perspektīvām. Netika panākts kopējs paziņojums par notikumiem Ukrainā. Latvijas delegācija šos jautājumus skāra savā uzrunā Ministru padomes sanāksmē.
2005. gada EDSO prezidentūru no Bulgārijas pārņems Slovēnija.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!