• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra dalību NATO ārlietu ministru sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas amatpersonu delegāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra dalību NATO ārlietu ministru sanāksmē

8. un 9.decembrī ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē, kas notiks alianses galvenajā mītnē Briselē. Ministrs Latviju pārstāvēs Ziemeļatlantijas padomes, Eiroatlantiskās partnerības padomes un NATO un Krievijas padomes sēdēs. Ziemeļatlantijas padomes sanāksmē īpaša uzmanība tiks pievērsta NATO operācijām Afganistānā (ISAF), Kosovā (KFOR), Irākas drošības spēku apmācības misijai, transatlantisko attiecību nostiprināšanai, kā arī “Vidusjūras dialoga” un Stambulas sadarbības iniciatīvas attīstībai.
Eiroatlantiskās partnerības padomes sēdē tiks pārrunāta partnerattiecību padziļināšana, īpaši Kaukāza un Centrālāzijas reģionā. Plānots, ka Artis Pabriks piedalīsies svinīgajā ceremonijā, kad tiks parakstīta deklarācija par Bulgārijas atbalstu Gruzijas transatlantiskajai integrācijai. NATO un Krievijas padomes sēdē ministri runās par eiroatlantiskā reģiona drošības jautājumiem.
Atzīmējot NATO partnerības programmas “Vidusjūras dialogs” desmito gadadienu, 8. decembrī notiks NATO dalībvalstu un “Vidusjūras dialoga” valstu (Alžīrijas, Ēģiptes, Izraēlas, Jordānijas, Mauritānijas, Marokas un Tunisijas) ārlietu ministru darba vakariņas. Stambulas galotņu tikšanās laikā tika nolemts dialogu attīstīt partnerībā, un līdz ar to šī būs pirmā reizē, kad ārlietu ministri tiksies šādā formātā, lai veicinātu tālāku sadarbību “Vidusjūras dialoga” ietvaros.
NATO ārlietu ministru sanāksmes laikā Briselē tiek plānota Arta Pabrika divpusējā tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.
NATO ārlietu ministru sanāksmes parasti notiek divas reizes gadā, lai izvērtētu aktuālos starptautiskās drošības jautājumus, alianses aktivitātes un pieņemtu lēmumus par svarīgākajiem jautājumiem.

Ārlietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!