• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieņemamām publikācijām presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesu izpildītāju darba kvalitāti un prestižu

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieņemamām publikācijām presē

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs – LR Ģenerālprokuroram

God. J.Maizīša kungs!
Pēdējā laikā, sekojot Krievijas ārpolitikas koncepcijai, kuras pamatprincipi izklāstīti žurnāla “Международная жизнь” 2004.gada jūlija–augusta numurā un paredz nemainīgu ārpolitiku pret Baltijas valstīm, arī turpmāk izplatot paziņojumus, ka Latvija atbalsta antisemītismu un neonacismu, Latvijas krievu valodā rakstošajos preses izdevumos regulāri parādās publikācijas, kas var provocēt etniskos konfliktus.
Krievu valodā rakstošā laikraksta “Čas” 30.novembra numurā publicēts Leonīda Fedosejeva raksts “Nevar sašķelt sašķelto” (“Нельзя расколоть расколотое”), kurā autors, atgādinot, ka 1941.gada 30.novembrī sākās Latvijas ebreju kopienas iznīcināšana, raksta, citējam: “Latvieša iznīcināšana – traģēdija, bet nelatviešus var pat desmitreiz vairāk nogalināt, un tad tas būs tikai “skumjš statistikas fakts” – nekas vairāk. Bet dažs labs latviešu politiķis pat priecājas, ka 1943.gadā latviešu īpatsvars Latvijā strauji pieauga! Viņus neuztrauc šāda pieauguma iemesli.” 1.decembra “Latvijas Avīzē” rubrikā “Replika” par šo publikāciju sašutumu izsaka Franks Gordons, nosaucot L.Fedosejeva rakstīto par nekrietniem, saltiem meliem, kuru mērķis ir pārliecināt, ka Latvijā atdzimst fašisms.
“Latvijas Avīzes” šā gada 15.oktobra numurā publicēta intervija ar Solu Bukingoltu, kurā viņš saka, citējam: “Es daudz ko izlasīju portālā www.latvians.lv. Tur bija aicinājums nogalināt četrus pazīstamus Latvijas ebrejus.” Gan policija, gan portāla latvians.lv turētājs apliecināja, ka šāds aicinājums nav bijis publicēts. Vēl Sols Bukingolts intervijā saka, citējam: “Domāju: ja viņiem būtu iespēja visus ebrejus dabūt projām no Latvijas, šī organizācija…par to būtu pateicīga. Portālā bija teikts, ka viņi pieprasa nogalināt ebrejus un zina, kā to darīt. Viņi ir arī pret melnajiem cilvēkiem.”
Lūdzam sniegt atbildes uz sekojošiem jautājumiem:
1. Vai Jūs sekojat līdzi šādu un līdzīgu paziņojumu, kuru mērķis ir izprovocēt etniskos konfliktus, publicēšanai masu informācijas līdzekļos?
2. Vai Ģenerālprokuratūra ir ierosinājusi kādu krimināllietu par krievu valodā rakstošajā presē – Čas”, “Vesķi Segodņa” – lasāmajām nacionālo naidu kurinošajām publikācijām?
3. Kāda ir bijusi vai būs Jūsu rīcība uz konkrēto Leonīda Fedosejeva publikāciju laikraksta “Čas” 30.novembra numurā?
4. Ievērojot, ka Sols Bukingolts ir Valsts prezidentes padomnieks un viņa teikto ārvalstu diplomāti uztver kā oficiālu un vērā ņemamu informāciju, vai Jūs esat ierosinājis krimināllietu pret Solu Bukingoltu par viņa izteikumiem 15.oktobra “Latvijas Avīzē”, kas jāuzskata par provokāciju un apzinātu Latvijas starptautisku apmelošanu? Ja krimināllieta vēl līdz šim nav ierosināta, vēlamies zināt Jūsu nerīkošanās motīvus?

Rīga, 2004.gada 2.decembrī

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs

Aleksandrs Kiršteins

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!