• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību Latvijas būvuzņēmuma blokādē Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Rīgas attīstības plāna un Rīgas vēsturiskā centra plāna sabiedrisko apspriešanu

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīcību Latvijas būvuzņēmuma blokādē Zviedrijā

6.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu, ekonomikas ministru Arturu Krišjāni Kariņu, ārlietu ministru Arti Pabriku un Labklājības ministrijas valsts sekretāri Baibu Pašēvicu, lai apspriestu turpmāko valdības rīcību sakarā ar Latvijas būvuzņēmuma “Laval un partneri” blokādi Zviedrijā.
Sanāksmes dalībnieki pauda viedokli, ka Ministru kabinetam ir jāvēršas Eiropas Komisijā (EK) ar lūgumu izvērtēt, vai Zviedrija ir pilnībā ieviesusi Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas attiecīgo direktīvu par darbinieku nosūtīšanu veikt darbu pakalpojumu sniegšanai. Direktīvas mērķis ir izveidot pakalpojumu starptautiskos noteikumus, lai radītu godīgu konkurenci, kā arī veikt pasākumus, kas garantē darbinieku tiesības, koordinē likumdošanu dalībvalstīs un nosaka obligāto pamatprasību noteikumus, kas ir jāievēro Eiropas Savienības ietvaros.
Latvijas valdība aicina Zviedrijas valdību un arodbiedrības līdz brīdim, kamēr tiks saņemts EK vērtējums, veicināt blokādes atcelšanu Latvijas būvuzņēmumam “Laval un partneri”.
Sanāksmes dalībnieki norādīja, ka Latvija, pievienojoties Eiropas Kopienas dibināšanas līgumam, ir uzņēmusies saistības nodrošināt citu ES valsts uzņēmējiem vienlīdzīgas darba iespējas. Tādējādi arī Latvijas uzņēmumiem ES iekšējā tirgus telpā, tai skaitā Zviedrijā, ir jānodrošina tādi paši darbības noteikumi, kādi pastāv vietējiem uzņēmumiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!