• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dinaburgas cietoksnis laika griežos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2004., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pasts uz pārmaiņu sliekšņa

Vēl šajā numurā

09.12.2004., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dinaburgas cietoksnis laika griežos

Izveidots kompaktdisks, dokumentālā filma “Daugavpils cietoksnis – vēsture un problēmas” un interneta lappuse par Daugavpils cietoksni – tas viss paveikts multimediju projekta “Dinaburgas cietoksnis” ietvaros.
Projekts ir unikāls, jo pirmo reizi izveidots digitāls ceļojums pa šo kultūrvēsturisko objektu, kas vienlaikus būs vēsturiski nozīmīgu materiālu saglabāšanas nodrošinājums, informē Daugavpils novada tūrisma informācijas centra direktore Lolita Kozlovska.
Latgales Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Dzintra Stupāne, 8.decembrī iepazīstinot ar projektu interesentus, atzina, ka galvenie mērķi ir “piesaistīt sabiedrības uzmanību Daugavpils cietokšņa saglabāšanas problēmai un nepieciešamībai to restaurēt, kā arī plašāk iepazīstināt ar cietokšņa vēsturi”. Projekta autori cer, ka tādējādi izdosies rosināt Eiropas valstu iedzīvotāju interesi par Latviju un Daugavpili un veicināt Daugavpils novada tūrisma attīstību.
Kompaktdiskā apkopoti unikāli fotomateriāli, dokumentu un vēstuļu kopijas, plaša biogrāfisko datu bāze un teksti par vēsturi latviešu un krievu valodā.
Projekts tapis ar Kultūrkapitāla fonda un Daugavpils pilsētas domes atbalstu. Tā īstenošanā palīdzējuši arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, kā arī arhīva darbinieki.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!