• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas Nacionālās sapulces delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 9.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas Nacionālās sapulces delegācijas vizīti

7.decembrī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti tikās ar Francijas Republikas Nacionālās sapulces Francijas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Natalī Gotjē un viņas vadīto delegāciju.
Tikšanās sākumā komisijas deputāts Dzintars Zaķis abu valstu parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju N.Gotjē iepazīstināja ar komisijas sastāvu un tās galvenajiem darbības virzieniem. Deputāts pastāstīja arī par Lauksaimniecības un mežsaimniecības apakškomisijas un Vides apakškomisijas rekomendējošo darbību, izskatot ar nozari saistītos jautājumus.
Viesus interesēja Latvijas parlamenta darbības prioritātes, kā arī jautājumi par Latvijas pārvaldes institūciju sagatavotību dalībai Eiropas Savienības administratīvajā sistēmā. Deputāti pastāstīja par pārmaiņām likumdošanas jomā pēc Latvijas iestāšanās ES un NATO.
Tika runāts arī par divpusējās sadarbības attīstības iespējām. Pašlaik Latvijai izveidojies labs dialogs ar franču uzņēmēju apvienībām, par ko liecina Francijas pārtikas preču eksporta pieaugums uz Latviju. Savukārt automobiļu rūpniecības eksports uz mūsu valsti varētu būt lielāks.
Francijas parlamenta delegācijas vadītāja pauda interesi par ūdenssaimniecības attīstības jautājumiem – notekūdeņu attīrīšanu un dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā. Deputāte Anna Seile pastāstīja par problēmām, kas saistītas ar šiem jautājumiem. Tomēr Latvijas valdība tos risina un dzeramā ūdens kvalitāte atbilst Eiropas Savienības prasībām.
Latvijas un Francijas parlamentārieši pauda cerību, ka abu valstu savstarpējās attiecības kļūs aizvien aktīvākas un dinamiskākas. Perspektīvas varētu būt ekonomikas un tirdzniecības nozares, kā arī kontakti tehnoloģijas un institucionālās attīstības jomās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!