• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kurzemes reģiona mediķiem Kuldīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Nacionālās sapulces delegācijas vizīti

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kurzemes reģiona mediķiem Kuldīgā

Vakar, 9.decembrī, apmeklējot Kuldīgu, Ministru prezidents Aigars Kalvītis un veselības ministrs Gundars Bērziņš tikās ar Kurzemes reģiona mediķiem.
Sarunas gaitā Ministru prezidents pauda viedokli, ka viens no šīs valdības un Saeimas galvenajiem uzdevumiem ir uzsākt veselības aprūpes sistēmas sakārtošanu. A.Kalvītis uzsvēra: “Ir pieņemts izaicinājums, un mēs ieguldīsim visus savus spēkus, zināšanas, lai sakārtotu veselības aprūpes sistēmu.” Ministru prezidents norādīja, ka visas valdības partijas ir paudušas vēlmi atbalstīt veselības aprūpes sistēmas sakārtošanu. Vienlaikus viņš cer uz visu iesaistīto pušu sapratni.
Runājot par nākamā gada valsts budžeta projektu, A.Kalvītis uzsvēra, ka tas ir sabalansēts un atbilst Latvijas starptautiskajām saistībām. Ministru prezidents informēja klātesošos par īpašu budžeta programmu, kas izstrādāta veselības aprūpes krīzes pārvarēšanai, kurā no 2005.gada 1.janvāra būs paredzēti 34,5 miljoni latu. Šis finansējums būs domāts krīzes pārvarēšanai medicīnā, kompensējamo medikamentu sistēmas sakārtošanai, kā arī mediķu algu jautājuma risināšanas uzsākšanai.
Ministru prezidents informēja mediķus, ka veselības aprūpes sistēmā lēmumi netiks pieņemti sasteigti, tie tiks rūpīgi izvērtēti. No 2005.gada 1.janvāra netiks slēgtas visas slimnīcas, norādīja Ministru prezidents, piebilstot, ka veselības aprūpes reforma nebūs tikai reformas pēc, tā būs vērsta uz pacientu veselības aprūpes efektīvu pilnveidošanu un mediķu algu palielināšanu atbilstoši ieguldītajam darbam. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka ar veselības aprūpes sistēmu saistītie jautājumi tiks skatīti gandrīz katrā valdības sēdē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!