• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apbalvo labākos vērtspapīru tirgus dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko sabiedrībā saka par korupcijas izplatību

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apbalvo labākos vērtspapīru tirgus dalībniekus

8.decembrī Rīgas Fondu biržas (RFB) tradicionālajā gada balvu pasniegšanas ceremonijā balvu “Gada brokeris 2004” saņēma akciju sabiedrības “Parekss banka” brokere Natālija Točelovska. Kā aizvien, šajā ceremonijā tika nosaukti arī balvas Gada emitentu pārstāvis 2004” un biržas “Gada speciālbalvas” laureāti.

VARPA.PNG (101899 bytes)
Rīgas Fondu biržas prezidents Guntars Kokorevičs un balvas “Gada emitentu pārstāvis 2004” laureāte Gundega Vārpa
Foto: no RFB arhīva

Par biržas “Gada emitentu pārstāvi 2004” jau otro gadu pēc kārtas kļuva akciju sabiedrības “Ventspils nafta” pārstāve Gundega Vārpa, bet RFB “Gada speciālbalvu 2004” saņēma investīciju bankas “Suprema” pārstāvis Stens Sumbergs par iniciatīvu akciju tirdzniecības veicināšanas programmas ieviešanā.
Īpašas biržas atzinības balvas trešdien tika piešķirtas arī “Hansabankai” un “Parekss bankai” par atbalstu akciju tirdzniecības veicināšanas programmas ieviešanā un aktīvu līdzdalību tajā.
Kā “Latvijas Vēstnesim” skaidroja RFB Korporatīvo komunikāciju departamenta vadītāja Krista Grīntāle, gada brokera balvas galvenie kritēriji ir darījumu apjoms, biržas, klientu un citu brokeru vērtējums, kā arī veiktie tirgus pētījumi. Gada emitentu pārstāvis tiek noteikts, ņemot vērā uzņēmuma sniegtās informācijas kvalitāti un apjomu, kā arī vērtējot uzņēmuma atklātību pret ieguldītājiem un tās progresu pēdējā gada laikā. Savukārt biržas “Gada speciālbalva” tiek pasniegta par ieguldījumu Latvijas vērtspapīru tirgus attīstībā.
Tirdzniecības veicinātājiem ir liela nozīme uzņēmumu akciju likviditātes paaugstināšanā. Tie ir biržas biedri, kas uzņēmušies saistības uzturēt konkrētu akciju pieprasījuma un piedāvājuma cenas noteiktā daudzumā un cenu intervālā. Tas dod investoriem lielāku drošības sajūtu, jo tirdzniecības veicinātāju pienākums ir vienmēr izpildīt savus uzdevumus. Jo lielāks tirdzniecības veicinātāju skaits viena uzņēmuma akcijai, jo lielāka attiecīgā uzņēmuma akciju likviditāte, norāda biržas pārstāve.
Mākslinieka Ulda Zariņa veidotā balva – pilnā augumā izslējies cilvēks – simbolizē izaugsmi: pašapzinīgu cilvēku, kurš savā mūžā daudz sasniedzis. Balvas pēc tradīcijas gada beigās tiek pasniegtas Latvijas vērtspapīru tirgus labākajiem un aktīvākajiem dalībniekiem.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!