• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu pieņemšanu ES standartu ieviešanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kontroles vēstuli Valsts prezidentei, lūdzot izvērtēt Saeimā pieņemto likumu "Grozījumi Valsts kontroles likumā"

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu pieņemšanu ES standartu ieviešanai

2005.gada janvāra sākumā Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks pieņemt projektus Lauku attīstības plāna (LAP) pasākumam “Eiropas Savienības standartu sasniegšana”. Atbalsts paredzēts kūtsmēslu krātuvju būvniecībai, piena dzesētāju un slaukšanas iekārtu iegādei, piena higiēnas nodrošināšanai, kā arī dējējvistu sprostu pārbūvei.
Lai saņemtu atbalstu šajā pasākumā paredzēto aktivitāšu veikšanai, pretendentam LAD jāiesniedz iesniegums, kā arī vairāki pavaddokumenti. Viens no pavaddokumentiem ir kompetentas institūcijas atzinums par saimniecības neatbilstību konkrētajam standartam.
Ja projekts paredzēts Eiropas Savienības (ES) standartu ieviešanai kūtsmēslu krātuvē, tad šādu atzinumu sniedz Reģionālā vides pārvalde. Pārējo pasākumā iekļauto aktivitāšu veikšanai atzinumu sniedz Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Jāņem vērā, ka Pārtikas un veterinārais dienests izsniegs atzinumu par piena higiēnu, nevis piena kvalitāti. Tādējādi šis atzinums neierobežos piena ražotājiem iespējas savu pienu pārdot tālāk pārstrādei.
Gadījumos, ja atbalsta pretendents jau agrāk pieteicies uz Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu, PVD vairs nevarēs izsniegt atzinumu par uzņēmuma neatbilstību piena higiēnas prasībām. Uzņēmumiem atzinumi par atbilstību ES minimālajām higiēnas, veterinārajām un dzīvnieku labturības prasībām tika izsniegti, jau saņemot ES struktūrfondu atbalstu. Savukārt uz pieteikumiem atbalstam kūtsmēslu krātuvju būvniecībai šī norma neattiecas, jo saimniecībām kūtsmēslu krātuves obligāti jāierīko tikai no 2008.gada.
Kopā ar atzinumu jāiesniedz šīs pašas kompetentās institūcijas apstiprināts ES standartu sasniegšanas plāns paredzētajā aktivitātē. Plānā atbalsta pretendents apraksta to, kā tiks novērstas atzinumā minētās neatbilstības.
Pretendentiem LAD pieteikuma formas, kā arī rokasgrāmatas būs pieejamas jau 2005.gada janvāra sākumā. Sīkāka informācija par atbalstu ES standartu sasniegšanai tuvākajā laikā būs atrodama arī LAD mājas lapā www.lad.gov.lv.
Paredzēts, ka kopējais atbalsta apjoms vienai saimniecībai nepārsniegs 25 000 eiras gadā, bet atbalsta apjoms trijos gados nedrīkstēs pārsniegt 75 000 eiras.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!