• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iesniegtajiem projektiem pirmajā ERAF atklātajā konkursā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunajiem banku kontu numuriem 2005.gadā

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iesniegtajiem projektiem pirmajā ERAF atklātajā konkursā

Pēc Centrālās finanšu un līgumu aģentūras apkopotās informācijas, pirmajā atklāto projektu konkursā par projektu līdzfinansēšanu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ir iesniegti 84 projektu pieteikumi. Projektu konkurss bija izsludināts par aktivitāti “Transporta sistēmas organizācijas optimizācija un satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās teritorijās”.
Pašvaldības šajā konkursā varēja pretendēt uz ERAF līdzfinansējumu un valsts budžeta dotācijas saņemšanu, lai optimizētu transporta sistēmas organizāciju un uzlabotu satiksmes drošību apdzīvotās teritorijās. Projektu īstenošanas mērķis ir uzlabot transporta sakarus starp TEN-T (Transeiropas transporta tīkls) un pilsētu ceļu tīklu, paaugstināt satiksmes vadības un apdzīvotu vietu transporta sistēmu efektivitāti, uzlabot satiksmes drošību un apkārtējās vides kvalitāti. Kopējais šā pirmā konkursa ietvaros pieejamais ERAF līdzfinansējums projektu ieviešanai ir 2 miljoni latu. 2005.gada otrajā pusē paredzēts izsludināt vēl vienu konkursu šīs aktivitātes ietvaros par aptuveni 2,7 miljoniem latu.
Pavisam konkursā tika saņemti 84 projektu pieteikumi no visiem Latvijas reģioniem. Visvairāk projektu, kā jau tika prognozēts, tika saņemts no Vidzemes reģiona (25) un Zemgales reģiona (24). Latgale ir pārstāvēta ar 17 projektu pieteikumiem, Kurzeme – ar 11. Visneaktīvākais ar 7 projektu pieteikumiem bijis Rīgas reģions.
Atklāto projektu konkurss tika izsludināts 5.oktobrī, projektu gatavošanai atvēlētais laiks bija 60 dienas, un projektu iesniegšanas pēdējais termiņš – 6.decembris. Atklāto projektu konkursu izsludināja Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA), kas ir ERAF ieviešanas aģentūra jeb otrā līmeņa starpniekinstitūcija.
CFLA veiks projektu pieteikumu administratīvo izvērtēšanu (pārbaudīs visu nepieciešamo dokumentu un aprēķinu esamību), pēc tam projektus nosūtīs Satiksmes ministrijai to izvērtēšanai pēc būtības un kvalitātes. Kad atbalstāmo projektu saraksts būs apstiprināts Satiksmes ministrijā un ERAF vadības komitejā, CFLA slēgs līgumus ar katru atbalstītā projekta iesniedzēju par projekta ieviešanu un ERAF līdzfinansējuma piešķiršanu.
Projektu ietvaros tiek atbalstītas šādas aktivitātes: krustojumu, tiltu, tuneļu un pieslēgumu rekonstrukcija; ielu renovācija ar satiksmes drošības būtiskiem uzlabojumiem un/vai transporta sistēmas organizācijas uzlabojumiem; ielu ģeometrijas uzlabojumi; gājēju pāreju un divlīmeņa pārvadu ierīkošana; ietvju un veloceliņu būve; sabiedriskā transporta pieturvietu izbūve; apgaismojuma ierīkošana un satiksmes organizācijas līdzekļu (barjeru, ceļa zīmju, luksoforu, ātruma vaļņu) uzstādīšana.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!