• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prognozējot 2004.gada IKP ievērojamu pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 11.decembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prognozējot 2004.gada IKP ievērojamu pieaugumu

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka “augstie iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma tempi gada deviņos mēnešos ļauj prognozēt, ka 2004.gada izaugsme var sasniegt un pat pārsniegt 8%, kas ir par 1,5% augstāks, nekā prognozēts iepriekš. IKP stabilais pieaugums ir pamatu pamats valsts un iedzīvotāju labklājības celšanai”.
IKP pieaugums šā gada 3.ceturksnī par 9,1% ir necerēti augsts. Straujo izaugsmi noteica galvenokārt transporta un sakaru nozares augstie pieauguma tempi (par 17%). Savukārt to noteica gan kravu pārvadājumu pieaugums, gan pasažieru transporta pakalpojumu palielinājums, kā arī sakaru nozares attīstība.
Kravu pārvadājumos jāatzīmē tieši ar autotransportu pārvadāto kravu apgrozījuma palielinājums, kas deva lielāko ieguldījumu izaugsmē. Mazāks ieguldījums pieaugumā šajā periodā ir dzelzceļa transportam un ostu pakalpojumiem. Taču nozīmīgs bijis pasažieru transporta pakalpojumu pieaugums, it īpaši gaisa transportā. Arī pārējo nozaru izaugsme ir vērā ņemama, taču īpaši vēl jāatzīmē dažādu komercpakalpojumu nozaru pieaugums.
Pretēji pakalpojumu nozaru pieauguma tempu palielinājumam apstrādes rūpniecībā un lauksaimniecībā tie ir samazinājušies. Apstrādes rūpniecības pieauguma tempu samazinājumu daļēji ietekmējusi pielāgošanās jaunajiem apstākļiem pēc iestāšanās ES.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!