• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EIB aizdevumiem Krievijai, Ukrainai, Baltkrievijai, Moldovai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2004., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prasību pildīt vides normas, lai saņemtu lauksaimniecības maksājumus

Vēl šajā numurā

15.12.2004., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EIB aizdevumiem Krievijai, Ukrainai, Baltkrievijai, Moldovai

Procedūra: konsultācija
Balsojums: 2004.gada 14.decembrī

Eiropas Parlaments 14.decembrī atbalstīja Eiropas Komisijas priekšlikumu izsniegt Kopienas garantiju Eiropas Investīciju bankas (EIB) aizdevumiem Krievijai, Baltkrievijai, Ukrainai un Moldovai. Kopējā aizdevuma summa ir 500 miljoni eiro, un finansējums tiks piešķirts katrai valstij atsevišķi, nevis vienlaikus visām kopā.
Esko Olavi Sepenens (Somija), kas Budžeta komitejas ietvaros izstrādāja šo Eiropas Parlamenta juridiski nesaistošo rezolūciju, visnotaļ atbalstīja domu par minētās Kopienas garantijas izsniegšanu, īpaši veicinot ierobežotus aizdevumus vides, transporta, telekomunikāciju sektoru un enerģētikas infrastruktūras attīstībai minētajās valstīs.
Aizdevumu piešķiršana apliecina Eiropas Investīciju bankas vēlmi veicināt un atbalstīt reformu procesu Eiropas Savienības jaunajās kaimiņvalstīs. Krievijas gadījumā aizdevuma apsaimniekošana tiks balstīta jau uz pašreizējās prakses, kas gūta, attīstot vides aizsardzības projektus Baltijas jūras baseinā.
Paredzēts, ka EIB aizdevumi minētajām valstīm kļūs pieejami apsaimniekošanai tikai tad, ja tās ievēros ES un attiecīgo valstu augsta līmeņa līgumos noteiktos politiskos un makroekonomiskos kritērijus. Eiropas Komisija individuāli izvērtēs, vai katra no valstīm pilda savas saistības, un paziņos Eiropas Investīciju bankai, kad attiecīgā valsts būs gatava finansējuma saņemšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!