• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kukuļošanas apkarošanai iecerētas izmaiņas likumdošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2004., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības veicināšana būs prioritāte arī nākamgad

Vēl šajā numurā

15.12.2004., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kukuļošanas apkarošanai iecerētas izmaiņas likumdošanā

Nākamgad iecerēts veikt grozījumus likumdošanā cīņai ar nelegālajiem maksājumiem, ko saņem sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji – ārsti un skolotāji.
Kā ziņots, mediķus nevar sodīt par naudas ņemšanu no pacientiem, jo viņi nav valsts amatpersonas. Tā secinājis Korupcijas un apkarošanas birojs (KNAB), rosinot sabiedrībā diskusiju par kukuļņemšanas apkarošanu medicīnā.
Tikšanās laikā 13. decembrī veselības ministrs Gundars Bērziņš un KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs vienojušies, ka jāveido vienota sistēma, kā cīnīties pret to, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji saņem dažādus nelegālos maksājumus.
Nākamā gada sākumā plānots izveidot darba grupu, kurai jāizstrādā nepieciešamie grozījumi likumdošanā, paredzot administratīvos un pat kriminālsodus par nelegālo maksājumu saņemšanu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju sektorā. Pie tiem pieskaitāmi ārsti un skolotāji.
Kā ziņo Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa, nākotnē likumdošanā administratīvais sods būtu piemērojams par nepamatotu maksājumu pieņemšanu par sniegtajiem pakalpojumiem, savukārt smagākais soda mērs – kriminālsods – būtu piemērojams par maksājumu pieprasīšanu, kā arī tad, ja šis maksājuma pieprasījums saistīts ar izspiešanu. Darba grupa izmaiņas likumdošanā varētu izstrādāt nepilnos piecos mēnešos.
Gan ministrs, gan KNAB priekšnieks atzīst, ka korupcijas apkarošana veselības aprūpē ir komplekss jautājums – ir jārisina gan atalgojuma, gan cilvēkresursu attīstības jautājums.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!