• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieteikumu sākt iestāšanās sarunas ar Turciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2004., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējumu Liepājas koncertzāles projektam

Vēl šajā numurā

16.12.2004., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieteikumu sākt iestāšanās sarunas ar Turciju

Procedūra: rezolūcija
Debates: 2004.gada 13.decembrī
Balsojums: 2004.gada 15.decembrī

15.decembrī Eiropas Parlaments (EP) apstiprināja rezolūciju, kurā aicina Eiropas Savienības Padomi “sākt sarunas ar Turciju bez liekas kavēšanās”. Tādējādi parlamentārieši darījuši zināmu savu politisko nostāju divas dienas pirms ES dalībvalstu līderu sanāksmes Briselē, kas pieņems galīgo lēmumu par iestāšanās sarunu sākšanu ar Turciju. Ziņotāja Kamila Eirlingsa (Nīderlande) izstrādātā rezolūcija tika pieņemta ar 407 balsīm “par”, 262 “pret” un 29 deputātiem atturoties. Vienlaikus balsojums par izšķirošajiem grozījumiem, kuri tika noraidīti un kuri piedāvāja alternatīvu ES un Turcijas sadarbības formulu – privileģētas partnerattiecības, noraidot minētās valsts dalību Eiropas Savienībā, bija aizklāts, neuzrādot, kā balsojis katrs no deputātiem.
Eiropas Parlaments uzsver, ka “sarunu uzsākšana būs ilgstoša procesa sākums, kas būtībā ir atklāts process”, un nav garantiju, ka sarunas tiks veiksmīgi noslēgtas, Turcijai kļūstot par ES dalībvalsti. Tomēr, kā norāda deputāti, “sarunu mērķis ir Turcijas dalība ES”. Sarunas ar Turciju var pabeigt tikai pēc tam, kad būs noteikts ES finanšu plāns posmam pēc 2014.gada.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!