• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ekonomiskie pārstāvji tiekas ar uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2004., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mazuļus skaitīs nākamgad

Vēl šajā numurā

17.12.2004., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ekonomiskie pārstāvji tiekas ar uzņēmējiem

Mūsu valsts uzņēmēji 16.decembrī tikās ar ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītājiem. Tikšanās laikā uzņēmējiem tika piedāvāta informācija par darījumu iespējām, kādas pavērušas pārstāvniecību nodibinātie kontakti.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā pasākuma mērķis bija iepazīstināt Latvijas uzņēmējus ar darījumu iespējām, kas atklājušās ārējo ekonomisko pārstāvniecību darba gaitā. Tā ir jau otrā šāda veida tikšanās. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 200 uzņēmēju, kas apliecina interesi par starpvalstu kontaktu iespējām. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols uzsvēra, ka tikšanās mērķis ir praktisks un, izvērtējot pasākuma rezultātus, nākotnē būs iespējams labāk izprast aģentūras darba apjomus un virzienu.
LIAA organizētā pasākuma gaitā pārstāvniecību vadītāji pastāstīja, kāds darbs veikts, iepazīstinot ārvalstu uzņēmējus ar mūsu valsts tirgus iespējām. Šobrīd ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas septiņās valstīs: Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Krievijā un Kazahstānā. To uzdevums ir nodrošināt Latvijas uzņēmumu interešu realizāciju un sekmēt investīciju piesaisti. Kā sprieda pārstāvniecību vadītāji, ir būtiski veidot ekonomiskos kontaktus ne tikai ar Eiropas Savienības (ES) valstīm, bet arī ar attālāku reģionu valstīm, piemēram, Kazahstānu. Pārstāvniecība šajās valstīs bieži atvieglo uzņēmēju kontaktus, sniedzot ieskatu vietējā tirgus specifikā. Vērojama arī pieaugoša ES valstu uzņēmēju interese, apsverot iespēju investēt Latvijas tautsaimniecībā.
Lielbritānijas ekonomiskās pārstāvniecības vadītāja Indra Freiberga apliecināja, ka Apvienotās Karalistes uzņēmēji izprot Latvijas tirgus iespējas un izrāda interesi par ciešāku sadarbību, īpaši kokapstrādes jomā. Sadarbībā ar pārstāvniecībām līgumus un noderīgus kontaktus ir ieguvuši vairāki lieli Latvijas uzņēmumi. Piesaistītas nozīmīgas ārvalstu investīcijas, piemēram, Zviedrijas uzņēmuma “Syntagon” ieguldījumi Latvijā ierīkotajā laboratorijā. 2005.gada sākumā jaunas pārstāvniecības tiks atvērtas arī Norvēģijā un Dānijā. A.Ozols norādīja, ka aģentūras nākamā prioritāte ir pārstāvniecības atklāšana ASV, taču atturējās nosaukt konkrētu termiņu. LIAA direktors paskaidroja, ka pārstāvniecības finansē valsts, tāpēc viss atkarīgs no budžeta un finanšu resursiem.
Būtisks aspekts aģentūru darbā ir Latvijas atpazīstamības veicināšana ārvalstīs. Arī šobrīd Latvijai ir svarīgi Eiropas Savienības ietvaros uzsvērt lielo progresu, kas panākts neatkarības gadu laikā, atzina Andris Ozols.
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš pozitīvi vērtēja lielo apmeklētāju skaitu un izteica gandarījumu par pasākuma norisi. Viņš arī pauda pārliecību, ka tikšanās bijusi lietderīga un tās gaitā uzņēmēji nodibinājuši savam biznesam vērtīgus kontaktus.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!