• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2004., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensācijām augļu koku un ogulāju audzētājiem

Vēl šajā numurā

17.12.2004., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtību, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi

Ekonomikas ministrijas izveidotā darba grupa, kuras sastāvā bija iekļauti Vides ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Krāsaino metālu pārstrādātāju un tirgotāju asociācijas, sabiedriskās organizācijas “Metāla ražotāju un tirgotāju apvienība” un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas pārstāvji, kā arī neatkarīgie eksperti, izstrādājusi un vakar, 16.decembrī, valsts sekretāru sanāksmē starpinstitūciju saskaņošanai nodeva Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi”.
Tā kā šā gada 2.decembrī pieņemts likums “Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā”, kurā noteikts, ka Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi un izsniegtas licences metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijas Republikā, ministrija izstrādāja jaunu MK noteikumu projektu.
Salīdzinot ar pašreiz spēkā esošajiem Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumiem Nr. 757 “Kārtība, kādā iepērkami un realizējami melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi”, šajā noteikumu projektā ir paredzēts, ka turpmāk licences tiek izsniegtas bez termiņa ierobežojumiem, kā arī ir paredzētas tikai divu veidu licences: melno metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijas Republikā un melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijas Republikā, papildus neierobežojot komersantu iespējas iepirkt krāsainos metāllūžņus no fiziskām personām. Ievērojami samazinājies arī licences pieprasītājam iesniedzamo dokumentu skaits.
Noteikumu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu pienācīgu vides aizsardzības prasību izpildi, metālu atgriezumu un lūžņu tirgus daļas pārskatāmību, kas ļautu samazināt zaudējumus tautsaimniecībā, kuru iemesls ir iespējamās metālu zādzības un neskaidrā metāllūžņu izcelsme, nodrošinātu metāllūžņu aprites vienotu uzskaites kārtību.
Noteikumu projekts nosaka licenču izsniegšanas kārtību un apstiprina noteikta parauga veidlapas. Ņemtas vērā normatīvo aktu prasības, kas regulē atkritumu apsaimniekošanas kārtību, paredzot, ka komersantam, kurš nodarbojas ar metālu atgriezumu un lūžņu pirkšanu, glabāšanu vai pārstrādi, atkarībā no atkritumu apsaimniekošanas veida ir jāsaņem atļauja A vai B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai vai C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājums.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!