• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ģimeņu eglītes pēcpusdienā Rīgas pilī 16.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2004., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.12.2004., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ģimeņu eglītes pēcpusdienā Rīgas pilī 16.decembrī

Dārgie viesi! Mīļie vecāki! Mīļie bērni!
Man un manam dzīvesbiedram ir prieks jūs sveikt šajā Ģerboņu zālē, kur parasti Valsts prezidents pieņem ārvalstu viesu akreditācijas, notiek ļoti svinīgas un oficiālas ceremonijas. Šī ir arī zāle, kurā notiek delegāciju sarunas, kad Latvijā ierodas augsti viesi – vai nu tā būtu valstsvizīte ar kādas valsts prezidentu, vai ministru prezidentu un citām amatpersonām.
Šī pils, kurā atrodaties, ir ar tikpat senu vēsturi kā Rīga, mūsu galvaspilsēta, un zālē, kurai pēc sasveicināšanās tikko nācāt cauri, pie sienas ir portreti, kas liecina par dažādu vēstures laikmetu valdniekiem šajā zemē. Bērniem, kas pašlaik skolā mācās vēsturi, būs interesanti salīdzināt šos portretus ar tiem vēstures periodiem, par kuriem viņiem skolās māca. Šī pils savulaik ir celta ordeņbrāļu vajadzībām, te ir bijis cietoksnis, tad te valdīja bīskapija, pēc tam, tāpat kā Latvijas teritorija dažādos laikos, tā ir nonākusi dažādu hercogu vai karaļu pakļautībā. Cara laikā te bija gubernatora pārstāvniecība, un, protams, okupācijas laikā te bija dažādas varas, un te bija Pionieru pils padomju laikā. Pionieru pils, kas stājās izsūtītā un pēdējā no pirmās brīvvalsts laika prezidentiem – Kārļa Ulmaņa – darba vietā.
Šeit jūs esat sabraukuši no visiem Latvijas novadiem un pārstāvat visu Latviju. Par to man prieks, jo, kaut cenšos apciemot jūs dažādās dzīvesvietās, fiziski, protams, nav iespējams katru gadu pie visiem nokļūt. Tādēļ paldies, ka atbraucāt ciemos. Paldies gribu teikt arī jūsu puses ļaudīm, kas palīdzēja jūs izvirzīt kā jūsu apvidus, novada krietnas ģimenes, tādas, kas veido nācijas pamatšūnu – ģimeni, kas veido galveno balstu valsts un sabiedrības izaugsmē.
Skolā bērni mācās intelektuālas gudrības un disciplīnas, bet ģimene ir tā vieta, kur tiek veidots raksturs un pārmantotas vērtības. Bez vērtībām cilvēks dzīvē tālu nevar tikt. Tāpēc paldies tētiem un māmiņām, kas rūpējas, kā daudzi no jums, par itin krietnu bērnu pulku. Bērnu audzināt – tā ir atbildība, tā ir uzupurēšanās, un paldies jums par to valsts vārdā. Kā vecāki arī mēs ar dzīvesbiedru zinām, ka tas ir arī varbūt lielākais prieks, kas dzīvē var būt. Jums tas ir dots, tāpēc novēlu jums to vienmēr atcerēties, jūs varat justies bagāti un aplaimoti ar saviem bērniem. Jūs, bērni, varat justies bagāti un laimīgi, ka jums ir abi divi vecāki, kas jūs mīl un par Jums gādā, un es kā Latvijas Valsts prezidente jums visiem valsts vārdā saku paldies, ka jūs esat tādi, kādi esat.
Novēlu jums daudz laimes Jaunajā gadā. Lai tas jums nes sekmes, veiksmi, izaugsmi, un lai drīzumā jūsu ģimene tuvinieku lokā nosvinētu gaišus, skaistus un priecīgus Ziemassvētkus!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!