• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību nelicencētas programmatūras lietošanas apkarošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2004., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kopbudžeta fiskālo pārpalikumu

Vēl šajā numurā

20.12.2004., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību nelicencētas programmatūras lietošanas apkarošanā

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadība, tiekoties ar autortiesību aizsardzības organizācijas “Business Software Alliance” (BSA) pārstāvjiem, vienojās par ciešākas sadarbības veidošanu nelicencētas programmatūras lietošanas apkarošanai.
Tuvākajā laikā plānots noslēgt savstarpēju sadarbības līgumu starp VID un BSA, paredzot ciešāku sadarbību kontroles pasākumu veikšanā, nepieciešamo normatīvo aktu grozījumu izstrādē un speciālistu apmācībā. Par to tiekoties vienojās VID un BSA pārstāvji VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns un BSA valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs.
Savstarpējā sadarbības līguma ietvaros VID speciālisti kopīgi ar BSA pārstāvjiem izstrādās un sagatavos nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, lai nodrošinātu tiesisko pamatu datorprogrammu licencēšanas dokumentu iekļaušanai uzņēmumu grāmatvedības dokumentos un gada pārskatos, lai nodrošinātu VID nodokļu inspektoru un tematisko pārbaužu veicēju tiesības pārbaudīt datorprogrammu licencēšanas dokumentus kontroles pasākumu ietvaros, kā arī pilnveidos VID kontroles un audita metodiku attiecībā uz datorprogrammu licencēšanas dokumentu pārbaudi.
“Ciešākas sadarbības veidošana starp VID, Valsts policiju un BSA nodrošinās efektīvāku cīņu nelicencētu datorprogrammu lietošanas apkarošanā, tādējādi samazinot nelicencēto datorprogrammu izmantošanu Latvijas uzņēmumos, kā arī palielinot nodokļu ieņēmumus, kas iegūti no licencētu datorprogrammu iegādes un lietošanas,” atzīst VID ģenerāldirektors Dz.Jakāns.
BSA valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs tikšanās laikā uzsvēra: “Sadarbībai ar VID ir izšķiroša un stratēģiska nozīme – nelicencēto datorprogrammu izmantošana iet roku rokā ar nodokļu nemaksāšanu, “pelēkās” naudas apgrozību, negodīgu konkurenci. Nelicencētu datorprogrammu izplatība rada ievērojami lielākas negatīvās sekas valsts ekonomikā, nekā pirmajā brīdī varētu šķist. Sadarbības padziļināšana ar Valsts ieņēmumu dienestu ir izšķirošs solis, lai samazinātu pirātisma līmeni valstī. Pozitīvs piemērs jau paveiktajam ir VID Finanšu policijas pārvaldes un BSA ekspertu kopīgās pārbaudes uzņēmumos, kuru laikā tika atklātas gan „aplokšņu algas”, gan arī nelegālu datorprogrammu lietošana. Sadarbības sākšana ar nodokļu administrācijas speciālistiem būs jauna perspektīva.”

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!