• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzmanīs uguņošanas tumšo pusi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2004., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

21.12.2004., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzmanīs uguņošanas tumšo pusi

Lai nepieļautu nelikumīgu pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību, kā arī novērstu ar pirotehniku saistīto pārkāpumu un negadījumu iemeslus pirmssvētku un svētku dienās, Valsts policija sākusi pastiprinātu kontroli.

PIROTEHNIKA.PNG (65063 bytes)
Ne visi pirotehnikas lietotāji apzinās briesmas un risku, ko rada nepietiekamās zināšanas pirotehnikas izmantošanā. Risks slēpjas arī nekvalitatīvos izstrādājumos
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Īpašu uzmanību likumsargi pievērsīs Ieroču aprites likumā noteiktajiem vecuma ierobežojumiem pirotehnikas iegādei un izmantošanai. Tie nosaka, ka 1. un 2. klases pirotehniku var iegādāties un izmantot personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, bet 3. klases pirotehniku – tikai no 18 gadu vecuma. Izstrādājuma klase norādīta uz katra izstrādājuma.
Policija atgādina, ka pirotehnika jāiegādājas tikai tajās firmās, kurām ir izsniegta atbilstoša licence. Nekādā gadījumā nedrīkst pirkt pirotehniku no privātpersonām, kas tirgo nezināmas izcelsmes nesertificētus izstrādājumus.
Katram no pirotehnikas izstrādājumiem ir pievienota lietošanas pamācība, kurā iekļauti arī drošības noteikumi, ar kuriem obligāti jāiepazīstas pirms šo izstrādājumu lietošanas.
Policija atkārtoti uzsver, ka bērni pirotehniskos izstrādājumus nedrīkst lietot bez pieaugušo klātbūtnes. Vecākus aicina būt uzmanīgiem un neatstāt pirotehnikas izstrādājumus mazgadīgiem bērniem pieejamās vietās, bet pieaugušos – neiegādāties pirotehniku bērniem, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu.
Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis aicina iedzīvotājus, kas pamanījuši nelikumīgu pirotehnikas izstrādājumu tirdzniecību, nekavējoties ziņot par to policijas darbiniekiem.

“LV” informācija


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!