• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērniem sarūpē veselīgu pārtiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2004., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļ saulītē neparastos iegruvumus

Vēl šajā numurā

21.12.2004., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērniem sarūpē veselīgu pārtiku

ZIED01.PNG (115944 bytes)
Foto: no “Kraft Foods” arhīva

Aizvadītajā nedēļā uzņēmums “Kraft Foods” pasniedza simbolisku čeku par 70 000 ASV dolāriem Īslīces SOS bērnu ciematam Bauskas rajonā. Dāvinājumu paredzēts izmantot veselīgas pārtikas iegādei gada garumā ciemata 75 bērniem.
Latvijā tas ir pirmais gadījums, kad uzņēmums sniedzis tik lielu ilgtermiņa palīdzību ciematam, dāvinājuma pasākumā atzinusi Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore Guna Bundule. Savukārt bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks sacījis, ka jebkura palīdzība tiem, kuru dzīve dažādu iemeslu dēļ ir sarežģītāka un grūtāka nekā citiem sabiedrības locekļiem, ir atbalstāma visos iespējamos veidos. “Bet palīdzība, kas mērķtiecīgi tiek sniegta gadu no gada, ir novērtējama vēl jo vairāk – tā dod zināmu stabilitātes un drošības izjūtu bērniem bez ģimenēm,” uzskata ministrs.
“Kraft Foods” turpina īstenot savu ilgtermiņa palīdzības projektu “Kraft Cares”, kurā viena no programmām ir veselīga, sabalansēta uz tura veicināšana, tieši tādēļ ziedojums paredzēts kvalitatīvas pārtikas iegādei SOS ciemata bērnu vajadzībām, informēja uzņēmuma vadītājs Aigars Siliņš.

“LV” informācija

Uzziņai

Latvijā pirmais un pagaidām vienīgais SOS ciemats atklāts 1998.gada rudenī un pastāv galvenokārt no ziedojumiem. Īslīces bērnu ciematā ir 12 mājas. Bez vecāku aprūpes palikušie bērni dzīvo ģimenēs pa 5 –7 kopā, un par viņiem rūpējas SOS mamma. 2006.gadā iecerēts izbūvēt otro ciematu Latvijā Valmierā.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!