• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Drošības policijas desmitgades svinīgajā sarīkojumā, Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 17.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2004., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.12.2004., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Drošības policijas desmitgades svinīgajā sarīkojumā, Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 17.decembrī:

Augsti godātais Reinika kungs! Godātie viesi, virsnieki, drošības policijas darbinieki!
Kā Valsts prezidente es sveicu jūs šodien jūsu desmit gadu darbības jubilejā un novēlu, lai nākamie gadi nes jums turpinātas sekmes, izaugsmi un valstij arvien iespaidīgāku un derīgāku darbu.
Mēs šeit stāvējām un sākām ar Latvijas himnas dziedāšanu, un tajā brīdī es iedomājos, ka tas ir šobrīd mūsu valsts nozīmīgs panākums, ka mēs varam atkal pēc tik daudziem gadiem šodien savas valsts himnu dziedāt, zem šī karoga stāvēt un šīs valsts dēļ strādāt un cīnīties. Mūsu vēsture kā neatkarīgai valstij ir gaužām īsa. To kopš dibināšanas apdraudējuši lielāku kaimiņu spēki, un arī pašas valsts iekšējā nedrošība un nestabilitāte. Šobrīd mēs esam tiešām privileģēta paaudze šeit, Latvijā. Eiropas kontinents nekad nav bijis tik mierīgs, stabils un tik perspektīvs. NATO alianse nodrošina mūsu valsts ārējo drošību, cik nu modernos apstākļos, globalizācijas un internacionālā terorisma apstākļos kādai valstij ir iespējams. Tajā ziņā nekad Latvijā nav klājies labāk, bet mēs arī zinām, ka mūsu neatkarība tomēr ir pakļauta draudiem gan no citām zemēm, gan no mūsu pašu iekšējiem trūkumiem, vājumiem un nestabilitātes. Un tieši šā iekšējā stipruma nodrošināšana, manās acīs, ir Drošības policijas uzdevums.
Es vēlos pateikt paldies ikvienam drošības policijas darbiniekam par valsts drošībā ieguldīto darbu. Jūsu darbs bieži notiek ēnā, jums nav iespējams par katru veikumu vienmēr gūt pelnīto atzinību, bet es esmu pārliecināta, ka jūs saprotat, cik ļoti svarīgs ir katrs posms katrā izmeklēšanā, jo pietiek ar vienu šķībi ieliktu ķieģelīti, lai varētu sagāzties vesela ēka un vesela katedrāle. Katram solim, katram žestam jūsu darbā ir tālejošas sekas. Jūsu veiksmes vai neveiksmes iespaido daudzu cilvēku dzīves un likteņus, tās atstāj iespaidu uz to, kādu tēlu Latvija veido gan savu iedzīvotāju acīs, gan svešinieku, cittautiešu acīs.
Drošības policija ir viena no tām iestādēm, kas rūpējas un gādā par valstij drošiem un stingriem pamatiem, un šie pamati var būt tikai tik stingri, cik drošs, stingrs, principiāls un pārliecināts ir katrs viens no mums. Es novēlu jums, lai jūsu darbs jums dotu gandarījumu izpratnē, ka tas valstij ir ārkārtīgi nozīmīgs un svarīgs. Es novēlu, lai jums būtu iespējas profesionālai izaugsmei, kontaktiem ar kolēģiem no citām zemēm, iespējas apmainīties ar idejām un pieredzi un arī sajust, ka jūs darbojaties plašākā – gan Eiropas, gan pasaules – kontekstā, kur mums visiem ir viena rūpe un viena bēda – lai mēs varētu dzīvot kā brīvi cilvēki brīvās un civilizētās sabiedrībās. Tas nemaz nav tik viegli, tā ir cīņa, kas nekad nebeidzas, pie tās ir jāstrādā.
Liels paldies, jums, ka esat izvēlējušies šādu darbu. Novēlu jums daudz veiksmes visā turpmākajā jūsu karjerā. Un daudz laimes jūsu desmit gadu jubilejā, no kuras man kā prezidentei ir bijusi izdevība piecus gadus varēt novērtēt tos dokumentus, ko es saņemu no Drošības policijas. Es to vienmēr ļoti augstu vērtēju, un tie vienmēr man sniedz tādu informāciju, kas man ir nozīmīga un vajadzīga. Paldies par to!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!