• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gaismas pils projekta prioritātes un finansējums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Interneta komentāri - graudi un pelavas

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gaismas pils projekta prioritātes un finansējums

Kā liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS oktobrī veiktās socioloģiskās aptaujas rezultāti, 66,5 procenti Latvijas iedzīvotāju atbalsta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projektu, kura galvenās sastāvdaļas ir jaunas ēkas būvniecība Rīgā, Daugavas kreisajā krastā, un Latvijas publisko bibliotēku saslēgšana vienotā Gaismas tīklā.

SHEM.PNG (54048 bytes)Kultūras ministrijas valsts sekretārs Daniels Pavļuts un LNB projekta vadītājs Zigurds Magone 21.decembra preses konferencē žurnālistus informēja par iepriekšējā dienā notikušo LNB projekta īstenošanas uzraudzības padomes sēdi, kurā lemts par LNB projekta īstenošanas prioritātēm un finansējumu 2005.gadā.
Uzraudzības padomē, ko vada finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, strādā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonda valdes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Jānis Zviedris un Kultūras ministrijas valsts sekretārs Daniels Pavļuts. Saskaņā ar Ministru kabinetā notikušajām pārmaiņām par padomes locekļiem kļuvuši Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris un Latvijas Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis.
LNB projekta īstenošanai nākamgad paredzēts izlietot 8,4 miljonus latu. No šīs summas apmēram pusi prasīs LNB projekta vadība, proti, zemes īpašuma lietu sakārtošana, skiču projekta izstrāde un saskaņošana, sarunas un līguma slēgšana ar firmu “Hill International” un tehniskā projekta izstrāde, lai jau 2006.gadā pabeigtu tā saskaņošanu un varētu saņemt būvatļauju, sagatavot būvniecības konkursa dokumentāciju, izsludināt būvniecības konkursu, sagatavot būvlaukumu un gada beigās sākt būvniecību. 2008.gada 18.novembrī jaunajai ēkai jābūt gatavai, un, kā domā Z.Magone, pašlaik nav redzami nekādi šķēršļi, kas varētu to aizkavēt.
Sekmīgi norit LNB Silakroga grāmatu krātuves otrās kārtas rekonstrukcijas darbi, kam nākamajā gadā tiek atvēlēts ap 533,4 tūkstoši latu. Trešā prioritāte ir Valsts vienotā bibliotēku informācijas sistēmas (VVBIS) jeb Gaismas tīkla izveide, kam atvēlēts ap 3,7 miljoni latu jeb 44 procenti no LNB projekta īstenošanai paredzētajiem līdzekļiem. Vislielākos līdzekļus prasīs infrastruktūras izveide, pirmām kārtām datoru iegāde un interneta pieslēguma nodrošināšana, kā arī programmatūru izstrāde vai iegāde, lietotāju apmācība.

Aina Rozeniece, “LV”
aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!