• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atskats uz Latvijas tūrisma gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Durvis atkal ver Rīgas Doms

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atskats uz Latvijas tūrisma gadu

Lai novērtētu šā gada darba augļus tūrisma sektora attīstībā, nedēļas sākumā Rīgā notika Tūrisma forums. Šis pasākums pulcināja pārstāvjus no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī daudziem nozares uzņēmumiem.

RIGA.PNG (87411 bytes)
Īpaši izteikta tūrisma attīstība vērojama Rīgā, kur ārzemju viesu skaits, salīdzinot ar 2000.gadu, šogad pieaudzis par vairāk nekā 30 procentiem
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un Ekonomikas ministrijas kopīgi rīkotā pasākuma viesu vidū bija ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, kā arī lielāko Latvijas tūrisma organizāciju pārstāvji. Šī ikgadējā foruma mērķis ir rezumēt gada laikā paveikto tūrisma jomā un iepazīstināt ar nākotnes plāniem.
Līdz šim Latvijas tūrisma industrijai bija daudz būtisku trūkumu. Uz nepietiekamu Latvijas uzņēmēju aktivitāti norāda fakts, ka šovasar vairākas ārzemju firmas bija spiestas atteikt iebraukšanu Latvijā daudziem interesentiem, jo viesnīcās trūka vietu. Nepilnības vērojamas arī kempinga tūrismam piemērotu apstākļu veidošanā. Nākamajā gadā paredzēta virkne pasākumu, kas veicinās tūrisma attīstību, pirmām kārtām sekmējot no ārzemēm iebraucošo viesu plūsmu. TAVA pārstāvji pastāstīja, ka starptautiskajā telekanālā CNN no 15.marta līdz 11.aprīlim būs redzama 45 sekunžu ilga reklāma, kurā mūsu valsts tiks prezentēta kā pievilcīgs galamērķis tūristiem. Tā tiek pārraidīta tūrisma sezonas sākumā un varētu pozitīvi iespaidot ārvalstu ceļotāju interesi.
Tomēr, neraugoties uz trūkumiem, kopumā tendences tūrisma sektorā ir pozitīvas. Kā savā runā pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, īpaši izteikta tūrisma attīstība vērojama Rīgā, kur ārzemju viesu skaits, salīdzinot ar 2000.gadu, šogad pieaudzis par vairāk nekā 30 procentiem. Lielākā apmeklētāju daļa – apmēram 75 procenti – ierodas no Lietuvas, Igaunijas un Skandināvijas valstīm. Pieaug arī ārzemju ceļotāju izdevumi Rīgā, kas pērn bija par 15 miljoniem latu lielāki nekā 2002.gadā – kopumā 2004.gadā viesi Rīgā atstājuši 78 miljonus latu.
Pērn notikušajā Tūrisma forumā piedalījās 100 dalībnieku. Ar gandarījumu TAVA direktors Uldis Vītoliņš atzīmēja, ka šogad rīkotajā pasākumā piedalās jau vairāk nekā 300 interesentu. TAVA direktors pastāstīja, ka Tūrisma forumu nākotnē ieplānots padarīt par tradīciju, kas apvienotu visas tūrisma attīstībā ieinteresētās organizācijas. Tas neapšaubāmi sekmētu Latvijas tūrisma industrijas attīstību un palielinātu nozares ieguldījumu iekšzemes kopprodukta veidošanā.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!