• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas novērotājiem Ukrainas prezidenta vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lētākiem kredītresursiem Latvijas lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas novērotājiem Ukrainas prezidenta vēlēšanās

26.decembrī Ukrainā notiks atkārtota prezidenta vēlēšanu otrā kārta. Starptautiskā sabiedrība ir aicinājusi Ukrainas varas iestādes nodrošināt brīvu un godīgu vēlēšanu norisi un vienlaikus apņēmusies nosūtīt Ukrainas vēlēšanu novērošanai iespējami lielu skaitu starptautisko vēlēšanu novērotāju.
Salīdzinājumā ar iepriekšējām vēlēšanu kārtām Latvija ir ievērojami palielinājusi nosūtāmo vēlēšanu novērotāju skaitu. Starptautiskās vēlēšanu novērošanas misijas ietvaros Latvija plāno nosūtīt uz Ukrainu 26 novērotājus.
Vēlēšanu novērošanas misijā piedalīsies seši Latvijas parlamentārieši un viens Latvijas Eiropas Parlamenta deputāts, pieci Ārlietu ministrijas pārstāvji, Saeimas darbinieki, kā arī Tautas partijas Jaunatnes organizācijas un nevalstisko organizāciju – Eiropas kustības Latvijā, Latvijas Transatlantiskās organizācijas – pārstāvji. Vēlēšanas novērot dosies arī divi Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieki.
Latvija atzinīgi vērtē Ukrainas lēmumu par atkārtotu vēlēšanu otrās kārtas rīkošanu un politisko spēku panākto kompromisu par vēlēšanu likumdošanas grozījumiem un valsts politisko reformu. Latvija ļoti cer, ka atkārtotu vēlēšanu rezultāti patiesi atspoguļos Ukrainas vēlētāju brīvi pausto gribu. Tikai pašas ukraiņu tautas rokās ir izšķirties par savas valsts nākotni un pārvarēt pretrunas, kas izveidojušās Ukrainas sabiedrībā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!