• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lētākiem kredītresursiem Latvijas lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemkopības ministrijas darbinieku dalību Ziemassvētku labdarības karavānā

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lētākiem kredītresursiem Latvijas lauksaimniekiem

Zemkopības ministrijas (ZM) precizētajā Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmā paredzēts, ka lauksaimnieki varēs saņemt kredītus ar pazeminātām procentu likmēm tehnoloģiju iegādei, infrastruktūras izveidei, kā arī būvniecības un rekonstrukcijas projektiem. Valdībai apstiprinot šo programmu, efektīvāk tiks izmantoti atlikušie kredītlīnijas resursi aptuveni 6,5 miljonu latu vērtībā. Bez tam precizējumi programmā ievērojami atvieglos kredīta atmaksas noteikumus kredīta ņēmējiem.
ZM izstrādātajā un precizētajā programmā paredzēts izsniegt aizdevumus lauksaimniekiem, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām un bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem. Aizdevums vienam pretendentam vienai nozarei paredzēts no 5 tūkstošiem līdz 200 tūkstošiem latu. Ņemot aizdevumu kooperatīviem un uzņēmumiem, kas būvē kūtsmēslu krātuves, tiks piemērota 4% gada likme. Šāda pati likme noteikta bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem, ja tie saņēmuši bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu. Pārējiem kredītņēmējiem šajā programmā tiks piemērota 5% gada likme.
Uz kredītiem Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmā varēs pieteikties zemnieku saimniecības, kurās vismaz 60% no aizņēmēja kopējiem ieņēmumiem veido lauksaimniecības produktu ražošana. Šis nosacījums neattiecas uz lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām un ar bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas apriti saistītiem uzņēmumiem.
Aizdevumus Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmā izsniedz valsts akciju sabiedrība “Latvijas Hipotēku un zemes banka”.
Paredzams, ka Lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programma stāsies spēkā jau nākamā gada sākumā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!