• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas vēstniekiem un Ārlietu ministrijas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts Leļļu teātra 60.gadadienā 2004.gada 17.decembrī

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas vēstniekiem un Ārlietu ministrijas vadību

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvakar, 20.decembrī, Rīgas pilī uz apspriedi par Latvijas ārpolitikas jaunajām nostādnēm pilntiesīgas Eiropas Savienības un NATO locekles statusā bija aicinājusi Latvijas vēstniekus ārvalstīs, ārlietu ministru un Ārlietu ministrijas vadību.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Latvijai aizvadītajā gadā izdevies ne vien panākt stratēģiskos mērķus, bet arī izveidot veiksmīgas divpusējās attiecības ar atsevišķām valstīm. Sarunas gaitā uzsvērts, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO ir nesusi valsts lomas pieaugumu starptautiskajā lēmumu pieņemšanas procesā un informācijas apmaiņā. Ārpolitikas domu apmaiņā tika spriests par Latvijas jaunajām nostādnēm ārpolitikā, kas veicinās efektivitāti Eiropas Savienības un NATO dalībā, ar ekonomisko kontaktu aktivizēšanu un investīciju piesaisti stimulēs Latvijas labklājības līmeni. Tikšanās laikā akcentēta nepieciešamība rosināt sabiedrībā interesi un diskusijas par Eiropas nākotni, vērtībām, ietekmi uz nacionālo valstu ikdienu, kā arī iespējami aktīvi izmantot Latvijas pētnieku un speciālistu iesaisti šo mērķu īstenošanā. Kā vienu no nākamā gada prioritārajām vajadzībām prezidente atzīmēja vēstniecību tīklu paplašināšanu, kā arī ekonomiskās sadarbības vektora akcentēšanu vēstniecību darbībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!