• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Baltkrievijas opozicionāram Mihailam Mariničam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beslanas teroraktā cietušo rehabilitāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Baltkrievijas opozicionāram Mihailam Mariničam

Ārlietu ministrs Artis Pabriks izsaka morālu atbalstu bijušā Baltkrievijas vēstnieka Latvijā un pašlaik arestētā Baltkrievijas demokrātisko spēku pārstāvja Mihaila Mariniča ģimenei un Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai kopumā.
Vakar, tiekoties ar Mihaila Mariniča dēliem Igoru un Pāvelu, ministrs pārrunāja gaidāmo tiesas procesa sākšanu 23.decembrī, kā arī Latvijas un Eiropas Savienības (ES) pozīcijas šajā jautājumā. M.Mariniča dēli sarunā ar ministru uzsvēra, ka šī tiesa ir ne tikai vienas ģimenes lieta, bet tas ir simbolisks notikums visai baltkrievu pilsoniskajai sabiedrībai, tādēļ gan Latvijas, gan ES un pārējo demokrātisko valstu morālam atbalstam ir milzīga nozīme.
Kā zināms, Latvijas pārstāvji pēc Mihaila Mariniča apcietināšanas šā gada 26.aprīlī pauda bažas par situāciju Baltkrievijā un aicināja varas iestādes respektēt vispārpieņemtās cilvēktiesību normas. Diemžēl, kā to ir atzinusi gan ES, gan EDSO arī pēc nesen notikušajām parlamenta vēlēšanām un referenduma Baltkrievijā, Baltkrievijas varas iestādes nav atsaukušās uz daudzkārtējiem starptautiskajiem aicinājumiem.
Ministrs aicina Baltkrievijas varas iestādes nodrošināt taisnīgu un neatkarīgu tiesu, respektējot vispārpieņemtās cilvēktiesību normas. Ņemot vērā to, ka M.Mariniča veselības stāvoklis strauji pasliktinājies pirmstiesas izmeklēšanas apcietinājuma laikā, ministrs aicina pārskatīt viņam piemēroto drošības līdzekli.
Mihaila Mariniča un citu Baltkrievijas politieslodzīto jautājums būs Latvijas un Eiropas Savienības uzmanības lokā arī turpmāk.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!