• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beslanas teroraktā cietušo rehabilitāciju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Izraēlas sadarbību aizsardzības politikā

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beslanas teroraktā cietušo rehabilitāciju Latvijā

Vakar, 22.decembrī, Latvijas vēstniecībā Krievijā ieradās pieci bērni un pieci pieaugušie, kuri šā gada septembrī cietuši terora aktā Beslanas pilsētā. SIA “Belokoņs un partneri” organizētās humānās akcijas ietvaros Beslanas pārstāvji vakar ar vilcienu devās uz Latviju, lai saņemtu ārstēšanās kursu rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri”.
Pēc laikraksta “Telegraf” vēstniecībai sniegtās informācijas, Beslanas pārstāvjiem Latvijā paredzēta arī plaša kultūras un izklaides programma ar ekskursijām uz Rīgas Zooloģisko dārzu, “Lido” kompleksu, izrādēm un cienastiem.
Vēstniecības un laikraksta “Telegraf” pārstāvji viesus sagaidīja Kazaņas dzelzceļa stacijā Maskavā. Bērni un pieaugušie trešdienu pavadīja vēstniecības latviešu svētdienas skolas telpās, kur viņi pirms došanās uz Latviju varēja uzzināt par mūsu valsti, kā arī apgūt dziesmas un dažas sarunvalodas frāzes latviešu valodā. Latvijas vēstniecība Beslanas iedzīvotājiem nodrošināja arī bezmaksas vīzas ieceļošanai Latvijā. Tādējādi vēstniecība iesaistās laikraksta “Telegraf” rīkotajā humānās palīdzības pasākumā.
Ministru kabinets 20.septembrī piešķīra valdības finansējumu, lai nodrošinātu ķīlnieku krīzē Beslanā 40 cietušo rehabilitācijas izdevumu Latvijā segšanu. Diemžēl no Krievijas oficiālajām iestādēm tika saņemta informācija, ka šāda veida palīdzības sniegšana nav nepieciešama.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!