• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mencu zvejas kvotām Baltijas jūrā Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NBS apvienotā štāba ēkas pamatakmeni

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mencu zvejas kvotām Baltijas jūrā Latvijai

Vakar, 22.decembrī, Eiropas Savienības lauksaimniecības ministru panāktā vienošanās paredz, ka Latvijas mencu nozvejas kvota Baltijas jūrā 2005. gadā būs aptuveni 4245 tonnas zivju, kas ir par 16,4 procentiem mazāk nekā 2004. gadā. “Mēs ar šo lēmumu varētu būt apmierināti, jo mencu nozvejas kvotas samazinājuma apjoms ir tuvu Latvijas pozīcijai, kas paredzēja samazinājumu 15 procentu apmērā,” informēja zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.
“Diemžēl galīgajā balsojumā Latvijas puse atturējās, jo laika posmā starp ministru panākto vienošanos un balsojumu Eiropas Komisija veica tehniskus grozījumus kalkulācijās par mencu zvejas kvotām un apjomiem Baltijas jūrā un, neievērojot procedūru, neinformēja par to Eiropas Padomi. Latvijas puse atturējās balsojumā, kamēr nav gūta skaidrība par Eiropas Komisijas veiktajiem grozījumiem tehniskajās kalkulācijās,” skaidroja zemkopības ministrs. Lai situāciju atrisinātu, Zemkopības ministrija sadarbībā ar Ārlietu ministriju risinās sarunas ar Eiropas Komisiju par tālāku procedūru Latvijas zvejniekiem būtiskajā jautājumā.
Eiropas Savienības lauksaimniecības ministri sanāksmē arī vienojušies, ka mencu nozvejas liegums Baltijas jūrā būs 4,5 mēneši, kaut arī sākotnēji Eiropas Komisija bija noteikusi, ka mencu zvejas liegums Baltijas jūrā ilgs vismaz septiņus vai pat astoņus mēnešus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!