• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Romas katoļu Baznīcas arhibīskapa metropolīta Jāņa kardināla Pujata vēstījums 2004.gada Ziemsvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2004., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, atbalstot Valsts probācijas dienesta tālāko attīstību

Vēl šajā numurā

24.12.2004., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Romas katoļu Baznīcas arhibīskapa metropolīta Jāņa kardināla Pujata vēstījums 2004.gada Ziemsvētkos

Pazīstama ir himna, ko dzied dievkalpojumos un kas sākas ar vārdiem: “Gods Dievam augstumos un miers virs zemes labas gribas cilvēkiem”. Pirmo reizi tā atskanēja Kristus dzimšanas naktī Betlēmē. Tā bija svarīga vēsts no debesīm, kas aktuāla visos laikos, un proti:
Pirmkārt, tā sludina, ka Dievs ir godā turams, jo Dieva likumi nosaka kārtību visā dabā un arī cilvēku dzīvē. Pasaulei problēmas rodas tādēļ, ka tā attālinās no Dieva un vārās pati savā sulā. Lai palīdzētu cilvēkiem atgriezties pie Dieva un parādītu, kā viņiem jādzīvo, ir nācis pasaulē Pestītājs. Viņa Evaņģēlijs ir Dieva dots risinājums cilvēku problēmām.
Otrkārt, no debesīm ir vēstīts miers labas gribas cilvēkiem. Ļaudīm ir vajadzīgs gan iekšējais sirdsmiers, gan ārējais – saskarē ar pasauli. Un vēsts no debesīm saka, ka te var līdzēt tikai laba griba. Tas nozīmē labus mērķus un labus līdzekļus to sasniegšanā. Kristus saka: “Ņemiet manu jūgu uz sevis un mācieties no manis, (..) un jūs atradīsit mieru savām dvēselēm” (Matejs 11, 29).
Kristus Dzimšanas svētkos novēlu, lai Kristus miers bagātīgi mājo jūsu sirdīs kā labās gribas un Dieva žēlastības auglis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!