• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Meža attīstības fonda projektiem atvēlēto līdzekļu apgūšanu

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību

Lai atbalstītu bezdarbnieku un darba meklētāju, tai skaitā arī sociālās atstumtības riska grupu bezdarbnieku, iespēju paaugstināšanos darba tirgū un uzlabotos viņu konkurētspēja un integrēšanās iespējas, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) realizē nacionālās programmas “Atbalsts aktīvo nodarbinātības pasākumu ieviešanai” trīs projektus. Šīs programmas īstenošanai ir pieejami 22,720 miljoni latu. Nacionālās programmas īstenošanas laiks ir 27 mēneši no 2004. līdz 2006.gadam.
Nacionālās programmas projekta “Bezdarbnieku pārkvalifikācija un tālākizglītība” īstenošanas rezultātā 12 850 bezdarbnieku varēs apgūt izglītības iestāžu piedāvātās izglītības programmas un iegūt otrā, trešā vai ceturtā līmeņa profesionālo kvalifikāciju vai arī apgūt profesionālās kvalifikācijas aktualizācijas un darbaspēju pilnveides programmas. Līdz 2004.gada 21.decembrim noslēgti 129 līgumi ar mācību iestādēm par 1548 bezdarbnieku apmācību.
Nacionālās programmas projekta “Apmācību nodrošināšana sociālās atstumtības riska grupām, iekļaujot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju atbalstu invalīdiem” realizācijas gaitā izglītības programmu apguvē tiks iesaistīti 6 520 sociālās atstumtības riska grupu bezdarbnieki (bezdarbnieki invalīdi, ilgstošie bezdarbnieki, jaunieši bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 25 gadiem) ar zemu izglītības līmeni, bezdarbnieki, kas darba tirgū atgriežas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, bezdarbnieki pēc soda izciešanas brīvības atņemšanas iestādēs. Apmācības kursu beigās minētie bezdarbnieki iegūs pirmā, otrā vai trešā līmeņa profesionālo kvalifikāciju vai arī apgūs profesionālās kvalifikācijas aktualizācijas un darba spēju pilnveides programmas. Līdz 22.decembrim noslēgti 46 līgumi ar mācību iestādēm par 534 bezdarbnieku apmācību.
Nacionālās programmas projekta “Apmācības bezdarbnieku un darba meklētāju konkurētspējas nodrošināšanai” ietvaros 14 150 darba meklētāji un bezdarbnieki modulārās apmācības veidā apgūs darba tirgū pieprasītās pamatprasmes – valsts valoda, svešvalodas, datorprasmes, projektu vadība u.c., 107400 darba meklētāji un bezdarbnieki iesaistīsies darba meklētāju un bezdarbnieku sociālo un funkcionālo prasmju pilnveidē vai bezdarbnieku testēšanā, mācīšanās spēju praktiskai noteikšanai un motivācijas paaugstināšanai integrēties darba tirgū. Līdz 2004.gada 30.novembrim pasākumos konkurētspēju paaugstināšanai iesaistīti 24027 bezdarbnieki un 4 darba meklētāji. Šie pasākumi paredz informācijas stundas un dienas, individuālās konsultācijas un grupu darbu. Savukārt modulārajā apmācība līdz 2004.gada 20.decembrim iesaistīti 972 bezdarbnieki.

NVA Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!